Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Οι 10 προτάσεις που συμπυκνώνουν τη δεινή θέση που βρίσκονται όσοι υποστήριξαν το Brexit

tags :
Independent: Οι 10 προτάσεις που συμπυκνώνουν τη δεινή θέση που βρίσκονται όσοι υποστήριξαν το Brexit
Όταν κάποιος ενεργεί σαν την... χαζή ξανθιά τότε έχεις αυτά τα αποτελέσματα
Όσο κατακάθεται η σκόνη για το βρετανικό δημοψήφισμα, περίπου 33 εκατομμύρια ψηφοφόροι περιμένουν με κομμένη την ανάσα να δούν τι θα κάνουν στο εξής οι νικητές.
Πολιτικοί σχολιαστές προβλέπουν ένα σκοτεινό μέλλον για το Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Jeremy Corbyn έχει μόλις παύσει τον Hilary Benn και  Boris Johnson θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός από τον προσεχή Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την Independent, η απόφαση του David Cameron να παραιτηθεί πριν από την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία καθορίζει το πώς μια χώρα θα μπορούσε να φύγει από την ΕΕ, μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις για τους Συντηρητικούς.
Μάλιστα, η Independent αναπαράγει σχόλια αναγνωστών της, τα οποία τα θεωρεί ιδιαιτέρως εύστοχα σχετικά με τις επιπλοκές που θα μπορούσαν να προκληθούν από τις πρόσφατες εξελίξεις:
- Ο Boris Johnson είναι μετριοπαθής, διότι καταλαβαίνει ότι έχει χάσει.
- Ίσως πολλοί Brexiters δεν το συνειδητοποιούν ακόμα, αλλά έχουν χάσει πραγματικά, και είναι όλοι κάτω από έναν άνθρωπο: David Cameron.
- Μονομιάς χθες στις 9:15 το πρωί, ο Cameron ουσιαστικά ακύρωσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και ταυτόχρονα κατέστρεψε τις πολιτικές σταδιοδρομίες του Boris Johnson και του Michael Gove.
Πως;
Καθ 'όλη την εκστρατεία, ο Cameron είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι η ψηφοφορία για την έξοδο θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του άρθρου 50 αμέσως.
Είτε ρητά είτε σιωπηρά, η εικόνα ήταν σαφής: θα πρέπει να δίνει αυτή την ειδοποίηση δυνάμει του άρθρου 50 το πρωί μετά από το δημοψήφισμα.
Είτε αυτό ήταν κινδυνολογία είτε λίγο αμφισβητήσιμο, τώρα, ο ίδιος ήσυχα εγκατέλειψε τη θέση αυτή και παρέδωσε την ευθύνη στο διάδοχό του.
- Στο τεράστιο μέγεθος αυτού του σταδίου άρχισαν να βυθίζονται αγορές, στερλίνα, Σκωτία, Ιρλανδία, Γιβραλτάρ, τα σύνορα στο Calais.
Πλέον είναι ανάγκη να συνεχιστεί η συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς της ΕΕ για μια ελεύθερη αγορά, αλλά να προχωρήσει εκ νέου η έκδοση διαβατηρίων, την ώρα που το βουνό της νομοθεσίας που πρέπει να σκιστεί και να ξαναγραφεί ... η λίστα μεγαλώνει και μεγαλώνει.  
- Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό.
Είναι συμβουλευτικό.
Το Κοινοβούλιο δεν είναι υποχρεωμένο να δεσμευτεί στην ίδια κατεύθυνση.
- Ποιος θέλει τώρα να έχει την ευθύνη όλων αυτών των προεκτάσεων και συνεπειών στο κεφάλι του/της και τους ώμους του;
- Ο Boris Johnson το ήξερε αυτό χθες, όταν εμφανίστηκε υποτονικός από το σπίτι του και ήταν ακόμα πιο υποτονικός στη συνέντευξη Τύπου.
Αν αναλάβει την ηγεσία του κόμματος, και στη συνέχεια αποτύχει να δώσει συνέχεια στο θέμα της ενεργοποίησης του άρθρου 50, τότε έχει τελειώσει.
Αν δεν αναλάβει και εγκαταλείψει τότε πάλι έχει τελειώσει.
Όταν ενεργεί σαν την... χαζή ξανθιά τότε έχεις αυτά τα αποτελέσματα. είναι ακριβώς αυτό: μια πράξη.
Οι ηγέτες του Brexit έχουν τώρα ένα αποτέλεσμα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν.
Γι 'αυτούς, η ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών έχει γίνει ένα δηλητήριο.
- Όταν Boris Johnson δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 αμέσως, αυτό που πραγματικά ήθελε να πει ήταν «ποτέ».
- Όταν ο Michael Gove ανέφερε για «άτυπες διαπραγματεύσεις» ... γιατί; γιατί να μην επίσημα αυτά αμέσως; ...
Και οι δύο γνωρίζουν τι θα σήμαινε ένα επίσημο διάβημα: ένα μη αναστρέψιμο βήμα που κανένας από αυτούς δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει.
- Το μόνο που απομένει είναι για κάποιον να έχει τα κότσια να σηκωθεί και να πει ότι το Brexit είναι ανέφικτο, στην πραγματικότητα, χωρίς ένα τεράστιο κόστος.
Και ο Cameron έχει μεταθέσει το βάρος της εν λόγω δήλωσης στα κεφάλια των ανθρώπων που οδήγησαν την εκστρατεία Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης