Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Σεβαστή η απόφαση του λαού της Μ.Βρετανίας - Η ΕΕ θα αντέξει το Brexit

tags :
Merkel: Σεβαστή η απόφαση του λαού της Μ.Βρετανίας - Η ΕΕ θα αντέξει το Brexit
Εναπόκειται στη Μ.Βρετανία να μας πει ποιο θέλει να είναι το μέλλον της στην Ευρώπη είπε η Merkel
Την θέση ότι η απόφαση του Βρετανικού λαού να αποχωρήσει από την ΕΕ πρέπει να γίνει σεβαστή διατύπωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel στην καθιερωμένη ομιλία της στη Bundestag πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
«Λυπούμαστε για την απόφαση της Μ.Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.
Αλλά αυτή η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με κρίσεις και προκλήσεις» είπε η Merkel, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Όπως υποστήριξε η καγκελάριος, το ποιο θα είναι το μέλλον και η σχέση της Μ.Βρετανίας με την ΕΕ, θα καθοριστεί από την ίδια τη Μ. Βρετανία.
«Θέλουμε να διατηρήσουμε τη στενή σχέση μας με τη Μ.Βρετανία» υποστήριξε η καγκελάριος της Γερμανίας, αναφέροντας «παραμένουμε στενοί συνεργάτες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».
Επιπλέον, η καγκελάριος τόνισε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να δείξει πως είναι πρόθυμο και ικανό να λειτουργήσει, επαναλαμβάνοντας πως οι επίσημες διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας θα αρχίσουν μόνο όταν η Βρετανία ενεργοποιήσει το άρθρο 50, κάτι που όπως είπε, δεν έχει συμβεί ακόμα.
Όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις τόνισε η καγκελάριος, αναφέροντας πως η ΕΕ είναι αρκετά δυνατή για να αντέξει τις συνέπειες του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης