Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Καθησυχαστικές για τις επιπτώσεις του Brexit παρουσιάζονται Rolls-Royce και Legal & General

Μ. Βρετανία: Καθησυχαστικές για τις επιπτώσεις του Brexit παρουσιάζονται Rolls-Royce και Legal & General
Οι δύο εκ των μεγαλύτερων βρετανικών εταιριών έσπευσαν να καθησυχάσουν τους μετόχους τους
Το γεγονός ότι η ανάδειξη του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου δεν πρόκειται να επηρεάσει τις επιχειρήσεις τους, εξέφρασαν σήμερα (28/6) δύο εκ των μεγαλύτερων βρετανικών εταιριών, η κατασκευάστρια κινητήρων Rolls-Royce και η ασφαλιστική Legal & General, σπεύδοντας να καθησυχάσουν τους μετόχους τους.
Συγκεκριμένα, η Rolls-Royce, η οποία είχε πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ανέφερε ότι «παρόλο που το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούσε η εταιρία, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου απασχολούμε άμεσα πάνω από 23.000 εργαζόμενους και πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών μας».
Παράλληλα, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα δε θα έχει καμία άμεση επίπτωση στις καθημερινές της εργασίες, ενώ ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος «θα εξαρτηθεί από τις σχέσεις που θα δημιουργηθούν μεταξύ του ΗΒ, της ΕΕ και του υπόλοιπου κόσμους μέσα στα επόμενα χρόνια».
Από την άλλη πλευρά, η Legal & General ανέφερε ότι η μακροπρόθεσμες τάσεις, όπως η γήρανση του πληθυσμού και η παγκοσμιοποίηση της αγοράς περιουσιακών στοιχείων παραμένουν «ουσιαστικά ανεπηρέαστες από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΕΕ».
Η ασφαλιστική εταιρία πρόσθεσε ότι είχε ήδη προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις της, προσαρμοσμένες ανάλογα με την έκβαση του δημοψηφίσματος, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο ισολογισμός της να παρουσιάζει «αντοχές στην αστάθεια της αγοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης