Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεργασίες στη σκιά του Brexit – Sturgeon: Η Σκωτία είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην Ε.Ε.

tags :
Διεργασίες στη σκιά του Brexit – Sturgeon: Η Σκωτία είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην Ε.Ε.
Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 ώρα Ελλάδας
(upd)«Η Σκωτία είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, την ώρα που πυκνώνουν οι διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατόπιν του δημοψηφίσματος της Μ. Βρετανίας και την απόφαση των Βρετανών για αποχώρηση από την ΕΕ.
Από την πλευρά του ο Schulz αρκέστησε στο να δηλώσει ότι...«άκουσε και έμαθε».
Η Sturgeon θα συναντηθεί το απόγευμα (18:00 ώρα Ελλάδας) και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Σε δηλώσεις της τις προηγούμενες ημέρες η Sturgeon υπογράμμισε πως οι συναντήσεις της με τον Juncker και τον Schulz θα είναι μόνο η αρχή στην προσπάθεια της να ενημερώσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για τη θέση της Σκωτίας.
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας υπογράμμισε ότι πρόκειται να ιδρυθεί ένα συμβούλιο εμπειρογνωμόνων για να συμβουλεύσει την κυβέρνηση της Σκωτίας πώς να επιτύχει τους στόχους της και να διατηρήσει τους δεσμούς με την ΕΕ, ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένη να διατηρήσει η Σκωτία την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά.
«Προτεραιότητά μου είναι να προστατεύσω τη σχέση της Σκοτίας και τη θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε η Sturgeon, η οποία σε ομιλία της στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας δήλωσε υπερήφανη που η Σκοτία ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και δήλωσε αποφασισμένη να κάνει τη φωνή της Σκωτίας να ακουστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης