Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποιεί - Απολύσεις και μείωση ανάπτυξης θα φέρει η έξοδος από την ενιαία αγορά

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποιεί - Απολύσεις και μείωση ανάπτυξης θα φέρει η έξοδος από την ενιαία αγορά
Η Financial Times επισημαίνει, ότι η προειδοποίηση έρχεται μετά από νέα στοιχεία, που έδειξαν ότι το 2015 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον κλάδο.
Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί, ότι ο αποκλεισμός από την ενιαία αγορά θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την απασχόληση και την ανάπτυξη, όπως αναφέρει η Financial Times.
Το δημοσίευμα επισημαίνει, ότι η προειδοποίηση έρχεται μετά από νέα στοιχεία, που έδειξαν ότι το 2015 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον κλάδο.
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε 7,3% στα 71 δισ. λίρες, ενώ ο αριθμός των αυτοκινήτων που παρήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν σε 1,7 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Βρετανία είναι σε καλό δρόμο και θα μπορούσε έως το 2020 να κατασκευάσει περισσότερα αυτοκίνητα από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας της.
Αλλά η Ένωση των κατασκευαστών και εμπόρων, όπως επισημαίνει η Financial Times, προειδοποίησε ότι η ΕΕ ήταν ένας κρίσιμος εμπορικός εταίρος για την αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία εξάγει περίπου το 80% των οχημάτων που κατασκευάζονται στη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης