Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άμπου Ντάμπι: Συγχωνεύονται τα κρατικά επενδυτικά funds, Mubadala και IPIC - Στα 135 δισ. δολ. το mega deal

Άμπου Ντάμπι: Συγχωνεύονται τα κρατικά επενδυτικά funds, Mubadala και IPIC - Στα 135 δισ. δολ. το mega deal
Η εν λόγω κίνηση αποτελεί μία προσπάθεια του εμιράτου να ενοποιήσει τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου
Στη συγχώνευση δύο εκ των μεγαλύτερων κεφαλαιακών επιχειρήσεων στη χώρα αναμένεται να προχωρήσει η διοίκηση του Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, σε μία προσπάθεια του εμιράτου να ενοποιήσει τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, η συγχώνευση θα αφορά τις κρατικές εταιρίες International Petroleum Investment και Mubadala Development Company, με το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων να ανέρχεται περίπου στα 135 δισ. δολ, βάσει των υπολογισμών του Bloomberg.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το εμιράτο, αναμένεται να δημιουργηθεί μία επιτροπή η οποία θα επιβλέπει τη συγχώνευση, και της οποία επικεφαλής θα είναι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη συγχώνευση που αναγγέλλει το Άμπου Ντάμπι μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, καθώς στις 19 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας του Άμπου Ντάμπι και της First Gulf Bank, με το εμιράτο να προσπαθεί να μειώσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το κόστος που έχει επιφέρει η πτώση στις τιμές του μαύρου χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης