Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 3 ετών η ζήτηση στέγασης στη Βρετανία τον Μάιο - Η αβεβαιότητα για το Brexit αιτία της πτώσης

tags :
Σε χαμηλό 3 ετών η ζήτηση στέγασης στη Βρετανία τον Μάιο - Η αβεβαιότητα για το Brexit αιτία της πτώσης
Σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες, οι εγγραφές υποψήφιων αγοραστών μειώθηκαν τον Μάιο περισσότερο από 6% σε σχέση με τον Απρίλιο.
Η αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση του δημοψηφίσματος για την έξοδο από την ΕΕ, προκάλεσε την πτώση της ζήτησης για στέγαση τον Μάιο στο χαμηλότερο επίπεδό της από το Νοέμβριο του 2013, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών Ακινήτων (NAEA) της Μεγάλης Βρετανίας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη.
Σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες, οι εγγραφές υποψήφιων αγοραστών μειώθηκαν τον Μάιο περισσότερο από 6% σε σχέση με τον Απρίλιο, καθώς η αβεβαιότητα εν όψει του δημοψηφίσματος "πάγωσε" το ενδιαφέρον των αγοραστών.
Ο διευθύνων σύμβουλος της NAEA, Mark Hayward, σχολίασε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ότι "περιμένουμε ότι πολύ δύσκολα οι διεθνείς επενδυτές θα ψάξουν κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μια δυνητική αγορά ακινήτων και αυτό θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στον τομέα ανέγερσης κατοικιών, καθώς οι επενδύσεις μπορεί να καθυστερήσουν ή να αναβληθούν για το μέλλον".
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι "παρά το ότι είναι μικρό το χρονικό διάστημα από το δημοψήφισμα, πιστεύουμε ότι οι τιμές των κατοικιών θα παραμείνουν σταθερές".
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι "δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το επόμενο τρίμηνο, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα και η αναταραχή στην αγορά θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά ακινήτων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης