Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανές ευκαιρίες στην αγορά real estate αναζητούν οι Κινέζοι λόγω Brexit

tags :
Πιθανές ευκαιρίες στην αγορά real estate αναζητούν οι Κινέζοι λόγω Brexit
Ο συνδυασμός του δημοψηφίσματος και της υψηλής τιμολόγησης είχαν αρχίσει να επηρεάζουν αρνητικά την αγορά
Προς άγραν ευκαιριών έχουν βγει στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Κινέζοι μεγαλοεπενδυτές, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την πτώση της στερλίνας λόγω Brexit.
Η Zhu Mei, επενδυτής από τη Shenzhen στα νοτιοανατολικά της χώρας, ήδη έχει αρχίσει να ψάχνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αγορά ακινήτων.
"Η αγορά του Λονδίνου φαίνεται να είναι μια καλύτερη ευκαιρία τώρα," αναφέρει η Zhu, η οποία αναζητά τη διαφοροποίηση των τοποθετήσεών της σε διεθνές επίπεδο.
"Πολλοί από τους συνεργάτες μου έχουν αγοράσει ακίνητα στο Η.Β. ή στις ΗΠΑ", ανέφερε η κα Zhu στη Wall Street Journal, προσθέτοντας ότι το Λονδίνο είναι ένα ασφαλές μέρος για την τοποθέτηση χρημάτων σε μακροπρόθεσμη βάση.
Μέχρι πρότινος, το ενδιαφέρον των ξένων για την βρετανική αγορά ακινήτων είχε μειωθεί εξαιτίας κυρίως της αβεβαιότητας για το δημοψήφισμα και τις ήδη υψηλές τιμές των ακινήτων.
Οι ασιατικές επενδύσεις στο Η.Β. μειώθηκαν κατά 28% σε όρους αξίας κατά το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την Real Capital Analytics, μια υπηρεσία παροχής δεδομένων.
«Ο συνδυασμός του δημοψηφίσματος και της υψηλής τιμολόγησης είχαν αρχίσει να επηρεάζουν αρνητικά την αγορά", ανέφερε ο David Green-Morgan, διευθυντής έρευνας στο Jones Long LaSalle.
Ωστόσο, η πτώση της λίρας από την Παρασκευή θα μπορούσε τώρα να ενθαρρύνει τους επενδυτές, αναφέρει η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης