Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εποικοδομητική η τηλεφωνική συνομιλία Erdogan-Putin σύμφωνα με την Άγκυρα – Συμφωνήθηκε συνάντηση των δύο ηγετών

tags :
Εποικοδομητική η τηλεφωνική συνομιλία Erdogan-Putin σύμφωνα με την Άγκυρα – Συμφωνήθηκε συνάντηση των δύο ηγετών
Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Erdogan, μετά τη συγνώμη που ζήτησε την Δευτέρα για την κατάρριψη Ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από Τουρκικά F16.  
(Upd) "Πολύ παραγωγική και θετική" ήταν σύμφωνα με την Άγκυρα η τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan με τον Ρώσο ομόλογό του Putin.
Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Erdogan, μετά τη συγνώμη που ζήτησε την Δευτέρα για την κατάρριψη Ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από Τουρκικά F16 στον εναέριο χώρο της Συρίας πριν 6 μήνες.
Σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου της Τουρκίας η συνομιλία διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, κατά τα οποία συζητήθηκε η ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας.
Επιπλέον, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.
Όπως αναφέρει το γραφείο του Τούρκου προέδρου "οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Tayyip Erdogan και Vladimir Putin είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία τόνισαν τη σημασία για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, καθώς και να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για την επίλυση των περιφερειακών κρίσεων".
Κατά την διάρκεια της συνομιλίας ο Putinεξέφρασε στον Erdoganτα συλλυπητήρια του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν, σε χρόνο που θα συμφωνηθεί μεταξύ Άγκυρας και Κρεμλίνου.

Πρώτη ενημέρωση: 2016-06-29 12:40:54

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης