Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanders: Το Brexit πρέπει «να ηχήσει σαν συναγερμός» για τους Δημοκρατικούς κατά του Trump

tags :
Sanders: Το Brexit πρέπει «να ηχήσει σαν συναγερμός» για τους Δημοκρατικούς κατά του Trump
Ο Sanders επισημαίνει τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, που κινητοποίησαν τους Βρετανούς να ψηφίσουν την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ και οι οποίες αφορούν και τους Αμερικανούς.
Ο αντίπαλος της Hillary Clinton για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Bernie Sanders προειδοποιεί με άρθρο του στην εφημερίδα New York Times, ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία για την έξοδο από την ΕΕ πρέπει "να ηχήσει σαν συναγερμός" στο κόμμα του εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης με τον Donald Trump.
Ο Sanders επισημαίνει τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, που όπως λέει, κινητοποίησαν τους Βρετανούς πολίτες να ψηφίσουν την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ και υπογραμμίζει ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει μια προειδοποίηση προς όλους τους Αμερικανούς, αλλά κυρίως τους πολιτικούς.
Όπως αναφέρει "σχεδόν 47 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε συνθήκες φτώχειας, υπολογίζεται ότι 28 εκατομμύρια δεν έχουν ασφάλιση υγείας, ενώ πολλοί άλλοι είναι εντελώς ανασφάλιστοι".
Σημειώνει ακόμη, ότι "εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται με εξωφρενικά επίπεδα χρέους για σπουδές".
Τονίζει ακόμη, ότι "την ίδια ώρα στη χώρα μας το 10% των πλουσίων κατέχει πλέον τόσο πλούτο όσο συνολικά το 90% των υπολοίπων" και συμπληρώνει ότι "το 58% του συνόλου των νέων εσόδων πηγαίνει προς το 1% που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πλουσίων".
"Η Wall Street και οι δισεκατομμυριούχοι είναι σε θέση, με τα super PACs, να αγοράσουν τις εκλογές" αναφέρει.
Ο Sanders σημειώνει ακόμη, ότι "οι Αμερικανοί έχουν δει τις τελευταίες δεκαετίες τη μείωση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στα εργοστάσια, τον διάμεσο μισθό να είναι λιγότερος από ό, τι ήταν πολύ καιρό πριν (ιδίως για τις γυναίκες), εκτεταμένη φτώχεια και μη κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης, αυξανόμενη δανειοληψία για σπουδές και μικρότερη διάρκεια ζωής για τους φτωχούς, λόγω της απελπισίας, των ναρκωτικών και του αλκοόλ."
Ο Sanders προειδοποιεί πιο συγκεκριμένα, ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Donald Trump του οποίου η εκστρατεία μοιάζει με αυτήν υπέρ του Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα εκμεταλλευτεί αυτά τα στοιχεία με "δημαγωγία, μισαλλοδοξία και αντιμεταναστευτικό συναίσθημα".
"Η ιδέα ότι ο Donald Trump θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις ίδιες δυνάμεις, που έδωσαν την πλειοψηφία στους υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, θα πρέπει να ηχήσει έναν συναγερμό για το Δημοκρατικό Κόμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες" τονίζει ο Sanders.
Προσθέτει δε, ότι "εκατομμύρια Αμερικανοί ψηφοφόροι, όπως και οι υποστηρικτές του Brexit, είναι δικαιολογημένα θυμωμένοι και απογοητευμένοι από τις οικονομικές δυνάμεις που καταστρέφουν τη μεσαία τάξη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης