Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται μία ομαλή μετάβαση για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΝΤ: Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται μία ομαλή μετάβαση για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Τα αρνητικά επακόλουθα του δημοψηφίσματος θα περιορίσουν βραχυπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας «ομαλής και προβλέψιμης μετάβασης», καθώς η Βρετανία διαπραγματεύεται την έξοδό της από την Ε.Ε.
Προειδοποιώντας ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. έχει δημιουργήσει «σημαντική αβεβαιότητα» για τη Βρετανία και την ευρύτερη παγκόσμια οικονομία, το ΔΝΤ είπε ότι τα αρνητικά επακόλουθα του δημοψηφίσματος θα περιορίσουν βραχυπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη.
Μιλώντας στην Ουάσιγκτον σήμερα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Jerry Rice, είπε ότι θα υπάρξει μια «παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας» που πηγάζει από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Κατά την περίοδο μέχρι το δημοψήφισμα, το ΔΝΤ είχε προχωρήσει σε συνεχείς προειδοποιήσεις σχετικά με τις οικονομικές και πολιτικές απειλές ενός «Brexit».
Σε σχόλιά του μετά το αποτέλεσμα, ο κ. Rice δήλωσε ότι η βρετανική οικονομία θα μπορούσε να πληγεί, καθώς η κατάρρευση στις αγορές που ακολούθησε τη νίκη του Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σχετικές υποχωρήσεις στην καταναλωτική και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, κάτι που θα σήμαινε ακόμα χαμηλότερη ανάπτυξη».
Το Ταμείο ανακοίνωσε ότι θα παρέχει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις συνέπειες του Brexit στην έκθεσή του για τις Προοπτικές της Παγκόσμιας Οικονομίας που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.
Εν τω μεταξύ, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη της πολιτικής πρέπει να «κάνουν ό, τι μπορούν για να μετριάσουν» τον αντίκτυπο, είπε ο κ. Rice, επαινώντας τις προσπάθειες από την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι οποίες έχουν δεσμευθεί για πρόσθετη ρευστότητα στις παγκόσμιες αγορές, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης