Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκοπικό προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων του Trump έναντι της Clinton λόγω Brexit

tags :
Δημοσκοπικό προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων του Trump έναντι της Clinton λόγω Brexit
Η άνοδος στη δημοτικότητα του Trump αποδίδεται στην επικράτηση του Brexit στο μοιραίο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουλίου 2016
Δημοσκοπικό προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων «χάρισε» στον Ρεπουμπλικάνο διεκδικητή του προεδρικού χρίσματος Donald Trump έναντι της αντιπάλου του από το Δημοκρατικό κόμμα, Hillary Clinton, η ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit.
Αυτό διαπιστώνει σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Rasmussen Reports, η οποία για πρώτη φορά από το μέσον Μαΐου εμφανίζει τον Trump να προηγείται της Clinton, τώρα που καθένας τους απέμεινε μοναδικός διεκδικητής του προεδρικού χρίσματος στο κόμμα του (μέχρι στιγμής).
Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 1.000 δυνητικών ψηφοφόρων - τηλεφωνικά και διαδικτυακά - και ανέδειξε «νικητή» τον Trump με ποσοστό προτίμησης 43%, έναντι 39% για την Clinton.
Η άνοδος στη δημοτικότητα του Trump αποδίδεται στην επικράτηση του Brexit στο μοιραίο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουλίου 2016, η οποία φέρεται να ενίσχυσε τα κόμματα και τους πολιτικούς με εθνικο-πατριωτικές πολιτικές επιδιώξεις, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης