Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Το Brexit θα επηρεάσει αρνητικά τη διεθνή οικονομική ανάπτυξη - Η Fed θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της

Kaplan (Fed): Το Brexit θα επηρεάσει αρνητικά τη διεθνή οικονομική ανάπτυξη - Η Fed θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της
Οι πολιτικές και οικονομικές συνέπειες της ψήφου των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα αργήσουν να ξεδιπλωθούν πλήρως
Το Brexit θα επηρεάσει αρνητικά τη διεθνή οικονομική ανάπτυξη, όπως παραδέχθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Dallas, Robert Kaplan, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.
Για τον ίδιο, οι πολιτικές και οικονομικές συνέπειες της ψήφου των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. θα καθυστερήσουν αρκετά μέχρι να ξεδιπλωθούν πλήρως.
Ο Kaplan ανέφερε, ότι κατά την άποψή του στις επόμενες εβδομάδες θα συγκλίνουν οι εκτιμήσεις της αγοράς ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ μέχρι το μέσον του 2017, με νέες εκτιμήσεις της ίδιας της Fed για την πορεία οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ (και των επιτοκίων της) στην εποχή μετά τη γνωστοποίηση του Brexit.
Για τον Kaplan, δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να αποφευχθεί μια «οικονομική μετάδοση» των αρνητικών συνεπειών του Brexit σε άλλες οικονομίες, περιλαμβανομένης της αμερικανικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης