Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέλλον μαζί με τη Ρωσία

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέλλον μαζί με τη Ρωσία
«Τα έθνη των δύο χωρών περιμένουν από εμάς να κοιτάξουμε μπροστά, παίρνοντας μαθήματα από τις παρελθοντικές μας εμπειρίες»
Την εκτίμηση ότι η Τουρκία και η Ρωσία πρέπει να κοιτάξουν μπροστά και να μάθουν από τα γεγονότα του παρελθόντος, εξέφρασε την Πέμπτη (30/6) ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, μέσω άρθρου του που δημοσιεύθηκε στη ρώσικη εφημερίδα «Kommersant», στον απόηχο της σταδιακής ανοικοδόμηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Cavusoglu, «η εκτίμησή μας είναι ότι τα έθνη της Τουρκίας και της Ρωσίας περιμένουν από εμάς να κοιτάξουμε μπροστά, παίρνοντας μαθήματα από τις παρελθοντικές μας εμπειρίες».
«Οι ειλικρινείς ευχές μας είναι ότι θα πρέπει να εκπληρώσουμε την προσδοκία αυτή, να οικοδομήσουμε το κοινό μας μέλλον, και να κάνουμε μία καινούργια αρχή», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο άρθρο της Kommersant, η οποία αξιολόγησε τις σχέσεις των δύο χωρών, με τα νέα πλέον δεδομένα.
Τα σχόλια του Cavusoglu έρχονται μόλις μία μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι πρόεδροι των δύο χωρών, Vladimir Putin και Recep Tayyip Erdogan, κατά την οποία οι δύο ισχυροί άνδρες ουσιαστικά δεσμεύθηκαν για σταδιακή ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα.
Παράλληλα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες δε θα έπρεπε να βασίζονται στην ανταγωνισμό, αλλά θα έπρεπε να βασίζονται στη φιλία και τη συνεργασία.
«Πιστεύουμε ότι οι δύο χώρες έχουν την πλειοψηφία των απαιτούμενων θεσμικών, οικονομικών και κοινωνικοπολιτικών βάσεων», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης