Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Πολύ χαλαρή η νομισματική πολιτική - Δεν απαιτούνται επιπλέον κινήσεις

Weidmann (Bundesbank): Πολύ χαλαρή η νομισματική πολιτική - Δεν απαιτούνται επιπλέον κινήσεις
Προειδοποιητική βολή το Brexit, όσον αφορά την ανάγκη για τη θεσμική μεταρρύθμιση της νομισματικής ένωσης
Εξαιρετικά χαλαρή χαρακτήρισε σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ ο επικεφαλής της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Bundesbank, Jens Weidmann, σημειώνοντας ότι δε βλέπει λόγους για περαιτέρω κινήσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξαιτίας και του Brexit.
Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι δεν πιστεύει ότι κάποιες κινήσεις περαιτέρω χαλάρωσης θα έχουν οποιαδήποτε τονωτική επίδραση στην οικονομία.
Αναφερόμενος ειδικά στο Brexit, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία προειδοποιητική βολή όσον αφορά την ανάγκη για τη θεσμική μεταρρύθμιση της νομισματικής ένωσης.
Παράλληλα, είπε ότι είναι άγνωστο ακόμη ποιες θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις, αλλά η ΕΚΤ και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες έχουν υποσχεθεί ότι θα παράσχουν περισσότερη ρευστότητα εάν χρειαστεί.
«Όλα θα εξαρτηθούν από μία γρήγορη και λογική διαπραγμάτευση όσον αφορά τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου - Ε.Ε.», σημείωσε.
Ακόμη, σχολίασε ότι οι αγορές αντέδρασαν ψύχραιμα στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, κάτι το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα μία εβδομάδα μετά την 23η Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης