Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη ημέρας άνω του 1% στο πετρέλαιο με άνοδο τριμήνου άνω του 22% - Στα 50,44 δολ. το Brent

Κέρδη ημέρας άνω του 1% στο πετρέλαιο με άνοδο τριμήνου άνω του 22% - Στα 50,44 δολ. το Brent
Η αγορά «μαύρου χρυσού» δείχνει προς το παρόν να απομακρύνεται από τις συνέπειες του Brexit και να εστιάζει εκ νέου στα θεμελιώδη μεγέθη και στις οικείες εξελίξεις του
Κέρδη άνω του 1% πραγματοποίησαν την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καταφέρνοντας να αντιστρέψουν τις αρχικές τους απώλειες, μεταξύ άλλων λόγω της μικρής εξασθένησης του δολαρίου ΗΠΑ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας παροχής υπηρεσιών προς τον πετρελαϊκό τομέα Baker Hughes, ο αριθμός των πλατφορμών γεώτρησης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα - για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα - σε 341 (+11), έναντι 640 πλατφορμών την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Η αγορά «μαύρου χρυσού» δείχνει προς το παρόν να απομακρύνεται από τις συνέπειες του Brexit και να εστιάζει εκ νέου στα θεμελιώδη μεγέθη και στις οικείες εξελίξεις του.
Βεβαίως, το Brexit αναμένεται να κυριαρχήσει στις εξελίξεις της προσεχούς περιόδου, με σημαντικότερες εξ αυτών την ανάδειξη νέου Βρετανού πρωθυπουργού και την έναρξη των χρονοβόρων διαπραγματεύσεων των όρων αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Κέρδη 1,47% ή 73 σεντς πραγματοποίησε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ενισχυθεί στα 50,44 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή τα 49,25 δολάρια.
Αντίστοιχη άνοδο 1,55% ή 75 σεντς κατέγραψε η τιμή του future Αυγούστου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ανέλθει στα 49,08 δολάρια ανά βαρέλι, με ασθενέστερη τιμή ημέρας τα 47,90 δολάρια.
Αξιόλογα κέρδη επεφύλασσε ο «μαύρος χρυσός» για τους επενδυτές στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, στο οποίο το Brent κατέγραψε άνοδο 25,79% και το WTI ενισχύθηκε κατά 22,97%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης