Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρρίκνωση σε 9,4% του προβαδίσματος Clinton από Trump σε νέα δημοσκόπηση Ipsos-Reuters

Συρρίκνωση σε 9,4% του προβαδίσματος Clinton από Trump σε νέα δημοσκόπηση Ipsos-Reuters
Τον Trump επιλέγουν οι λευκοί, οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι, όσοι πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία και οι άνθρωποι χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου
Μονοψήφιο δημοσκοπικό πρόβάδισμα της διεκδικήτριας του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, Hillary Clinton έναντι του αντιπάλου της από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, Donald Trump, διεπίστωσε για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ 27ης Ιουνίου και 1ης Ιουλίου 2016 και δείχνει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγείται του Ρεπουμπλικάνου επιχειρηματία κατά 9,4 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι διαφοράς 11,2 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση.
Η Clinton διατηρούσε τη δημοσκοπική διαφορά της σε διψήφιο ποσοστό από τις 20 Ιουνίου του 2016.
Μεταξύ των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση που δήλωσαν πρόθυμοι να ψηφίσουν, το 43,9% υποστηρίζει την Clinton και το 34,5% τον Trump, ενώ το 21,7% ανέφερε ότι δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους.
Η Clinton είναι πιο δημοφιλής από τον Trump στους άνδρες και στις γυναίκες, στους νέους και στις μειονότητες, στους αποφοίτους κολεγίων και στους ανθρώπους με πολύ χαμηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.
Αντίστοιχα, τον Trump επιλέγουν οι λευκοί, οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι, όσοι πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία και οι άνθρωποι χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης