Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Σε κυβέρνηση συνεργασίας οδηγείται η Αυστραλία - Αμφίρροπο το αποτέλεσμα μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών

tags :
BBC: Σε κυβέρνηση συνεργασίας οδηγείται η Αυστραλία - Αμφίρροπο το αποτέλεσμα μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών
15,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες
(Upd2) Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Malcolm Turnbull εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι στις σημερινές (2/7) εκλογές που διεξάγονται στη χώρα με καταμετρημένο το 50% των ψήφων το αποτέλεσμα παραμένει αμφίρροπο.
Σύμφωνα με το BBC, ο ηγέτης του Συνασπισμού των φιλελευθέρων χρειάζεται 76 από τις 150 έδρες της Κάτω Βουλής και της Βουλής των Αντιπροσώπων για να διαθέτει την πλειοψηφία, κάτι που δεν αναμένεται να κερδίσει καθώς οι Εργατικοί του Bill Shorten εμφανίζονται να κερδίζουν σημαντικό έδαφος με τον ίδιο να δηλώνει ότι «αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής μας».
Το Εργατικό κόμμα έχει αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του από τις εκλογές του 2013 κατά τις οποίες κατάφερε να κερδίσει μόλις 55 έδρες.
«Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν είναι ικανά για να αναδείξουν το νικητή των εκλογών» σχολιάζει το BBC υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που συμπίπτουν οι εκλογές και για τα δύο Σώματα της Βουλής.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Σάββατο οι Αυστραλοί για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες αναμένεται σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στη συντηρητική κυβερνητική συμμαχία του Malcolm Turnbull και η αντιπολίτευση των Εργατικών.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας) και 15,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ένα πολύ μικρό προβάδισμα στον επικεφαλής της κυβέρνησης Μ. Turnbull επί του αρχηγού της αντιπολίτευσης, του 49χρονου πρώην συνδικαλιστή Bill Shorten
Ο Turnbull 61 ετών, φιλοδοξεί να επιτύχει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το εσωκομματικό πραξικόπημα στο Φιλελεύθερο Κόμμα που οδήγησε στην αποπομπή τον Σεπτέμβριο του Τ. Αbbott.
Ο πολυεκατομμυριούχος Turnbull πρώην στέλεχος επενδυτικών τραπεζών, έδωσε έμφαση τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας του στις ανησυχίες για τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις του Brexit και επέμεινε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα να συνεχίσει την πορεία που έχει χαράξει.
Η συμμετοχή στις εκλογές παραμένει υποχρεωτική στην Αυστραλία από το 1924. Οι αυστραλοί εκλογείς καλούνται να αναδείξουν τα 150 μέλη της Βουλής καθώς και τα 76 μέλη της Γερουσίας.
(Πρώτη ενημέρωση Σάββατο 2 Ιουλίου 09:42)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης