Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο 18χρονος Husein από τη Ροδόπη ένα από τα θύματα της επίθεσης στο Μόναχο - Ετοίμαζε το ταξίδι του στην Ελλάδα

Ο 18χρονος Husein από τη Ροδόπη ένα από τα θύματα της επίθεσης στο Μόναχο - Ετοίμαζε το ταξίδι του στην Ελλάδα
Το χάος που προκλήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας προήλθε από φερόμενο ως ληστή και όχι οργανωμένο τρομοκρατικό χτύπημα
(upd42)
Ένας 18 χρονος Έλληνας από τη Ροδόπη, βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο.
Πρόκειται για τον Husein Daijik, μουσουλμάνο με καταγωγή από τον Άρατο Ροδόπης, ο οποίος φέρεται να θυσίασε τη ζωή του για να σώσει την τρίδυμη αδερφή του.



Το νεαρό αγόρι βρέθηκε στο εμπορικό Κέντρο του Μονάχου με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του προκειμένου να κάνουν τα τελευταία τους ψωνιά πριν την αναχώρηση τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα, τις επόμενες ημέρες, όπως έκαναν κάθε χρόνο.
Ο πατέρας του άτυχου 18χρονου υπέστη έμφραγμα όταν έμαθε για το θάνατο του γιού του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει έχοντας αποφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.



Πληροφορίες από το υπουργείο εξωτερικών αναφέρουν οτι η σωρός του 18χρονου θα μεταφερεθεί στη Ροδόπη όπου τις επόμενες ημέρες θα γίνει η κηδεία του άτυχου αγοριού.
Η γερμανική αστυνομία φέρεται να έχει ενημερώσει σχετικά τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Ιρανογερμανός και ηλικίας μόλις 18 ετών,  ήταν τελικώς ο δράστης του ακραίου αιματοκυλίσματος στο Μόναχο της Γερμανίας που άφησε πίσω του 9 νεκρούς, 27 τραυματίες εκ των οποίων οι 10 σοβαρά, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.
Το πολύνεκρο επεισόδιο στην Γερμανία δεν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα όπως αρχικώς είχε εκτιμηθεί.

Ο 18χρονος δράστης ήταν σε αμόκ και δε φαίνεται να είχε πολιτικό κίνητρο, ούτε να σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος, όπως αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας Μονάχου.
Ξεκαθαρίστηκε δε πως βρίσκεται υπό επιτήρηση το εστιατόριο από το οποίο ξεκίνησε η επίθεση, ενώ δεν είναι γνωστό πότε θα λειτουργήσει ξανά το εμπορικό κέντρο, αν και δεν υπάρχουν λόγοι ασφαλείας να μην πηγαίνει κανείς σε αυτό.
Σε ό,τι αφορά το 18χρονο μαθητή- δράστη, όπως αναφέρθηκε είχε δεχτεί ιατρική παρακολούθηση στο παρελθόν, κατά πάσα πιθανότητα είχε καλέσει κόσμο, μέσω του facebook, στο εστιατόριο από το οποίο ξεκίνησε η επίθεση, ενώ είχε πάνω του πάνω από 300 σφαίρες.
Όπως ανακοινώθηκε, ο δράστης ασχολείτο και διάβαζε σχετικά με το αμόκ και τις επιθέσεις που γίνονται σε αμόκ, οι έρευνες συνεχίζονται ιδίως στο περιβάλλον του δράστη, ήδη έχουν ψάξει το δωμάτιό του και δε φαίνεται να σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος, ούτε να είχε πολιτικό κίνητρο.
Το όπλο της επίθεσης ήταν πιστόλι τύπου Γκλοκ 17.
Ωστόσο, η αστυνομία δεν έδωσε καμία πληροφόρηση σχετικά με το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ο 18χρονος δράστης, τονίστηκε ωστόσο ότι οι γονείς του δεν ήταν σε κατάσταση που θα τους επέτρεπε να τους ανακρίνουν, καθώς επίσης και ότι δεν γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση του δράστη.
Ακόμη, όπως εκτιμάται από την αστυνομία Μονάχου, πρόκειται για μεμονωμένο δράστη, ενώ δεν έχει καμία σχέση η επίθεση με το προσφυγικό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξε επαφή ομάδας αστυνομικών με τον δράστη, ο αστυνομικός τον πυροβόλησε χωρίς όμως να τον πετύχει και εκτιμάται ότι ο δράστης αυτοκτόνησε.
Όπως τονίστηκε από την Εισαγγελία Μονάχου, ο δράστης δεν είχε βεβαρυμμένο παρελθόν, φαίνεται να έπασχε από κατάθλιψη και δεν ήταν γνωστός ως δράστης άλλων εγκλημάτων, παρά μόνο ως θύμα σε δύο περιπτώσεις.
Σε ό,τι αφορά τα θύματα, είναι 27 οι τραυματίες, εκ των οποίων 10 βαριά τραυματισμένοι και μεταξύ των σοβαρά τραυματισμένων είναι 13 ετών.
Τα θύματα είναι κάτοικοι του Μονάχου, πολλά είναι ανήλικα θύματα και τρεις γυναίκες.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εκτός εξαιρέσεων, ενώ παραμένει υψηλή η ετοιμότητα των αρχών στο Μόναχο.

Οι γερμανικές αρχές διερευνούν τα κίνητρα του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη

Υπό διερεύνηση βρίσκονται τα κίνητρα του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη, που σκόρπισε τον θάνατο, στο εμπορικό κέντρο Ολύμπια του Μονάχου, στη Γερμανία.
Ο αρχηγός της αστυνομίας, Hubertus Andrae, επιβεβαίωσε τη ταυτότητα του δράστη, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τα κίνητρά του παραμένουν «εντελώς ασαφή».
«Το κίνητρο ή η εξήγηση πίσω από αυτό το έγκλημα δεν έχει ξεκαθαριστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Andrae.
Διευκρίνισε πάντως ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος», μολοντούτο η αστυνομία θα διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα.
Σε κάθε περίπτωση, ο δράστης ζούσε στο Μόναχο «εδώ και κάποιο διάστημα», ενώ η ταυτότητά του αποσαφηνίστηκε τόσο με βάση τους αυτόπτες μάρτυρες, όσο και από το κύκλωμα παρακολούθησης του εμπορικού κέντρου.
Η σορός του δράστη εντοπίστηκε 2,5 ώρες μετά την αιματηρή επίθεση, ο τραγικός απολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 10 νεκρούς -συμπεριλαμβανομένου του δράστη- και 21 τραυματίες, εκ των οποίων 3 σοβαρά.
Σε ό,τι αφορά στις πληροφορίες περί περισσότερων δραστών, ο αρχηγός της αστυνομίας επισήμανε πως παρότι αρχικά είχε θεωρηθεί ότι δύο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο εθεάθη να εγκαταλείπει με μεγάλη ταχύτητα το εμπορικό κέντρο σχετίζονταν με την επίθεση, κατόπιν ωστόσο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για εσφαλμένη εντύπωση.
«Λάθος συναγερμός» σήμανε δε, όπως ανακοίνωσε η Ααστυνομία, σε πολλά σημεία της πόλης κατά τη διάρκεια της αποψινής επιχείρησης, τα οποία οφείλονταν κατά πάσα πιθανότητα στον πανικό κάποιων πολιτών.
Ερωτηθείς σχετικά με την γνησιότητα ερασιτεχνικού βίντεο που κυκλοφόρησε νωρίτερα στο διαδίκτυο, ο Andrae επιβεβαίωσε ότι απεικόνιζε τον δράστη, ο οποίος ήταν οπλισμένος, λίγο πριν από τις 20.30 (τοπική ώρα), οπότε και εντοπίστηκε η σoρός του, σε δρόμο δίπλα στο εμπορικό κέντρο. Το σακίδιο που έφερε δεν περιείχε εκρηκτικά, ο δράστης ωστόσο είχε μαζί του αρκετές σφαίρες.

Ο δράστης αυτοκτόνησε



Αρχικά η αστυνομία πίστευε ότι ήταν 3 οι δράστες και το αιματοκύλισμα συνδεόταν με τρομοκρατική ενέργεια αλλά αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν ένας ο ληστής, χωρίς να συνδέεται με τρομοκρατική πράξη.

Ροή  ειδήσεων

Ο δράστης στο Μόναχο της Γερμανίας ήταν ένας χωρίς συνεργούς.
Οι αρχικές πληροφορίες ότι ήταν3 οι δράστες διαψεύστηκαν, ωστόσο από νωρίς είχε διαπιστωθεί ότι ένας δράστης φέρεται να είχε αυτοκτονήσει, σκοτώνοντας νωρίτερα  9 γερμανούς πολίτες και τραυματίζοντας 21....
Επίσης άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας δράστης είναι Τούρκος μουσουλμάνος.
Ο ένας δράστης είναι ο  Schamuel Hydeberg 18 ετών Ιρανός γεννημένος στην Γερμανία.
Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν νεοναζιστές διαψεύστηκαν γρήγορα. 
Από τους 3 δράστες ο ένας αυτοκόντησε και οι άλλοι δύο διέφυγαν και έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό στο Μόναχο.
Οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν συσχετίζονταν με την δολοφονική ενέργεια.
Όλα ξεκίνησαν στις 19:30 ώρα Ελλάδος ή 17:30 ώρα Γερμανίας στο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum, εμπορικό κέντρο του Μονάχου, όταν υπήρξαν αναφορές ότι «έπεσαν» πυροβολισμοί.
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για δεκάδες τραυματίες πολλούς νεκρούς, ωστόσο οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι η πέμπτη επέτειος του μακελειού στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας από τον Anders Behring Breivik, τον ακραίο εθνικιστή εξαιτίας του οποίου 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 22 Ιουλίου το 2011.
Άλλες πηγές συνδέουν το αιματοκύλισμα με τρομοκρατικό χτύπημα ενώ ήδη οι ISIS διαρρέουν ότι νέο χτύπημα δέχθηκε η Ευρώπη.

Εικόνες από νεκρούς στο Μόνακο της Γερμανίας




Munich shopping centre

Photo published for Munich ‘terror’ gunmen attack shops



Τα τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα εσχάτως


Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τα θύματα

Επί του παρόντος συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τα θύματα της επίθεσης.
Αρχικά οι πληροφορίες που μετέδιδαν τα ξένα ΜΜΕ οι νεκροί κυμαίνονταν από 2 έως 15, ενώ γινόταν λόγος για δεκάδες τραυματίες.
Τελικά, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τη γερμανική αστυνομία, 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung, υπάρχουν τρεις βαριά τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα 15χρόνο κορίτσι, που τελικά υπέκυψε στα τραύματα του.
Ωστόσο, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Abendzeitung του Μονάχου η ομοσπονδιακή αστυνομία κάνει τώρα (23:20) λόγο για 7 νεκρούς.
Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία (23:30) ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους 8.
Όσον περνάει η ώρα αυξάνονται οι νεκροί...
Σύμφωνα με το Sky News (επικαλούνται πληροφορίες από τη αστυνομία του Μονάχου) οι νεκροί είναι τουλάχιστον 9. 
Όπως αναφέρει το Sky News, η αστυνομία αναφέρει ότι οι ένοπλοι είναι τουλάχιστον 3, οι οποιοι έχουν διαφύγει και είναι επικίνδυνοι. 
Εν μέσω των φημών ότι ένας δράστης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο εάν μεταξύ των νεκρών στο εμπορικό κέντρο βρίσκεται και ένας εκ των δραστών. 
Τελευταίες πληροφορίες (00:17) από το ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για 11 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Περισσότεροι από ένας οι δράστες

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει που βρίσκονται οι δράστες (σσ. σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία είναι τουλάχιστον 3 και εμπλέκονται σε αντίστοιχα περιστατικά τα οποία σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους), ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους. 
Το επικρατέστερο σενάριο είναι να έχουν διαφύγει με το μετρό. 
Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή των Αρχών, τόσο το μετρό όσο και ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου εκκενώθηκε και διακόπηκαν όλα τα δρομολόγια.
Τουλάχιστον δυο νοσοκομεία του Μονάχου καλούν άμεσα όλους τους διαθέσιμους γιατρούς και νοσοκόμους, σύμφωνα με τη Suddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, ένας από τους ένοπλους δράστες αυτοκτόνησε.
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης που καταδιώκετο από τις αρχές όταν αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA λέει ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κατάσταση κρίσης λόγω των πυροβολισμών στο Μόναχο.
Σύμφωνα με το γερμανικό Das Erste, η αστυνομία βρήκε πτώμα άνδρα 1 χλμ. μακριά από το σημείο των πυροβολισμών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα πρόκειται για τον άνδρα που πυροβολούσε έξω από τα McDonald's, με την αστυνομία να στέλνει ρομπότ για να διεξάγει έρευνα.
Ο άνδρας φορούσε κόκκινο σακίδιο.

«Πανηγυρίζει» το ISIS

Πάντως, οι ισλαμιστές του ISIS έχουν στήσει πανηγύρι στα social media.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας δράστης φέρεται να είναι ο Schamuel Hydeberg 18 ετών Πακιστανός γεννημένος στην Γερμανία.
«Ευχαριστούμε τον Θεό, μακάρι ο Θεός να φέρει ευημερία στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους» γράφει ένας χρήστης σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στην αραβική γλώσσα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σε έναν λογαριασμό του οποίου οι χρήστες συχνά διατυπώνουν τον ενθουσιασμό τους για τις επιθέσεις που διαπράττει η τζιχαντιστική οργάνωση.
«Το Ισλαμικό Κράτος εξαπλώνεται στην Ευρώπη» γράφει ένα άλλο tweet, επίσης γραμμένο στην αραβική γλώσσα, το οποίο αναρτήθηκε σε έναν άλλο λογαριασμό επίσης φίλα προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος.

Η συνομιλία με εγκλωβισμένο στο εμπορικό κέντρο 

Το Reuters μετέδωσε πριν από λίγο ότι σε συνομιλία που είχε με υπάλληλο του εμπορικού κέντρου, ο ίδιος επεσήμανε ότι σε διάφορα σημεία του κτιρίου βρίσκονται ακόμα υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν κρυφτεί.
Ο ίδιος είπε ότι κάποια στιγμή άκουσε πάρα πολλούς πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδε ένα νεκρό και αρκετούς τραυματίες.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αστυνομίας

Χωρίς θα ενημερώσει για κάτι νεότερο, ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής αστυνομίας έκανε λόγο για μαρτυρίες σχετικά με τρεις δράστες.
«Υπάρχουν διαφορετικές μαρτυρίες μέχρι τώρα, αλλά θεωρούμε ότι τόσοι είναι» είπε ο ίδιος.
Ωστόσο, απέφυγε να μιλήσει για τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ενώ τόνισε ότι βρίσκονται στο στενό κύκλο του Μονάχου.
Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται για ισλαμιστική επίθεση.
Αξίζει να σημειωθεί τις τελευταίες ώρες εντείνονται οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες δεν έχουν σχέση με τρομοκράτες και ότι είναι νεοναζί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας από τους δράστες φορούσε μπότες σαν αυτές που φοράνει οι νεοναζί στη Γερμανία και έβριζε τους ξένους. «Είμαι Γερμανός» φέρεται ότι φώναζε.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι συνδέουν το περιστατικό με τον ακραίο εθνικιστική Μπρέιβικ.

Τρομοκρατικό χτύπημα βλέπει η γερμανική αστυνομία

Η γερμανική αστυνομία είπε -σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ- ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με άμεση τρομοκρατική απειλή.
Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τρεις δράστες με μακρύκαννα όπλα.

Σύσκεψη στην καγκελαρία

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι από τις 23.00 σύσκεψη στην καγκελαρία μεταξύ των συνεργατών της Angela Merkel.
Όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Μόναχο και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες αρχές.
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η Merkel δεν βρίσκεται στην καγκελαρία.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ εξετάζεται το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η Γερμανία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το Σάββατο το πρωί θα συγκληθεί το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας στο Βερολινο, υπό την προεδρία της Merkel, ανακοίνωσε στην τηλεόραση του ARD ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας.

Διερευνείται ο χώρος της έρευνας

Η αστυνομία του Μονάχου ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών έχει εξαπλωθεί σε όλο το Μόναχο και όχι μόνο στην περιοχή όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο.
Αυτό σημαίνει ή ότι οι δράστες έχουν ξεφύγει από τα «ραντάρ» της αστυνομίας ή ότι οι δράστες έχουν και συνεργούς οι οποίοι έχουν διαφύγει.
Επισημαίνεται ότι η αστυνομία ζήτησε -σύμφωνα με το κανάλι BR της Βαυαρίας- την εκκένωση των εθνικών οδών (highways) στα βόρεια του Μονάχου.

Ταξιδιωτικές οδηγίες 

Στο μεταξύ, η Βρετανία εξέδωσε οδηγία προς στους Βρετανούς που βρίσκονται στο Μόναχο να παραμείνουν στα κτίρια που βρίσκονται και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.
Ταξιδιωτική εξέδωσε και η Αμερική με ανακοίνωση του State Department.

Αντίδραση από τις ΗΠΑ


«Οι καρδιά όλων μας είναι με τον λαό της Γερμανίας» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, επισημαίνοντας «δεσμευόμαστε να τους στηρίξουμε».
Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε στο Μόναχο. 
Λίγες ώρες αργότερα, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε με τον πιο σθεναρό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε στο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλα τα γεγονότα, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή η ειδεχθής ενέργεια είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλά πρόσωπα στην καρδιά μιας από τις ζωηρότερες πόλεις της Ευρώπης», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης προτίθενται να συνεργαστούν στενά με τους Γερμανούς ομολόγους τους και να τους προσφέρουν κάθε βοήθεια και κάθε πόρο που θα χρειαστούν στην έρευνά τους για την επίθεση.

Προσωπικό μήνυμα στήριξης από τον Hollande

«Προσωπικό μήνυμα στήριξης» στη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel απηύθυνε απόψε ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, όπως γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του, με αφορμή την επίθεση στο Μόναχο.

To tweet του Tusk

Με ένα tweet εξέφρασε τη στήριξη του στη Γερμανία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
«Όλοι στην Ευρώπη είναι μαζί με το Μόναχο» γράφει χαρακτηριστικά.

H αντίδραση του Boris Johnson

«Βαθιά σοκαρισμένος και λυπημένος από τους πυροβολισμούς στο Μόναχο. 
Οι σκέψεις μου είναι στα θύματα, στους αγαπημένους του και σε όλη τη Γερμανία αυτή τη στιγμή» γράφει στο twitter ο Boris Johnson. 


Τweet και από την Κλίντον

Με tweet εξέφρασε τη συμπαράσταση της στη Γερμανία και η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Hillary Clinton.
«Παρακολουθούμε την κατάσταση στο Μόναχο. 
Στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων μας στη Γερμανία καθώς εργάζονται για την προσαγωγή των υπεύθυνων στη Δικαιοσύνη» γράφει η ίδια στο twitter.


Μήνυμα από τον Προκόπη Παυλόπουλο

Τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοινωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ύστερα από εντολή του κ. Παυλόπουλου, ο γγ της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα Πέτερ Σόοφ και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς τον Γερμανό ομόλογό του, Γιοάχιμ Γκάουκ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γερμανικό λαό, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του Έλληνα Προέδρου για το αιματηρό τρομοκρατικό συμβάν στο Μόναχο.

Τσίπρας: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να είναι η βία το μέλλον της Ευρώπης


Μητσοτάκης: Ας μην υπάρξουν άλλα θύματα απόψε

Την λύπη του για την πολύνεκρη επίθεση στο Μόναχο εξέφρασε μέσω του twitter Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η επιχείρηση της Αστυνομίας 

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας, ενώ η ευρύτερη περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει αποκλειστεί.
Από και προς το εμπορικό κέντρο κινούνται ασθενοφόρα, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει πάνω από αυτό.
Επισημαίνεται ότι η γερμανική αστυνομία με αναρτήσεις στα social media, ενημερώνει τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.
Οι Αρχές φοβούνται για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, μετά και τις απανωτές προειδοποιήσεις των τζιχαντιστών για επίθεση στη Γερμανία.
Πάντως, η γερμανική αστυνομία έχει ενημερώσει τους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κάτι που υποδηλώνει τη διάσταση της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους στη Γερμανία επιτέθηκε με τσεκούρι σε τρένο.

Αυτή η φωτογραφία που κυκλοφόρησε δεν προέρχεται από το Μόναχο




Και δεύτερο περιστατικό 

Λίγη ώρα μετά (20:26) το περιστατικό στο επικεντρό κέντρο, κυκλοφόρησαν πληροφορίες και για δεύτερο περιστατικό, καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί στο κέντρο του Μονάχου.
Ωστόσο στις (20:40) ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό.
Τελικά, όμως, αρκετή ώρα αργότερα (21:22) η αστυνομία του Μονάχου ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε και δεύτερη επιχείρηση των Αρχών στο κέντρου της πόλης.
Κάποιοι εκφράζουν φόβους ότι πρόκειται μέχρι και για τετραπλή επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης