Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους - Βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με τουλάχιστον 61 θύματα

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους - Βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με τουλάχιστον 61 θύματα
Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, «δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ενεργοποίησαν ζώνες εκρηκτικών σε συγκέντρωση Σιιτών στην πόλη Καμπούλ του Αφγανιστάν»
(upd) Νέο τρομοκρατικό χτύπημα, με την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους, έλαβε σήμερα, Σάββατο 23 Ιουλίου, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, την ώρα η μειονότητα των Χαζάρα διαδήλωνε ειρηνικά.
Ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής επίθεσης είναι τουλάχιστον 61 νεκροί και 207 τραυματίες, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για βομβιστική επίθεση, που έφερε εις πέρας άγνωστος αριθμός βομβιστών αυτοκτονίας.
Δεν έχει καταστεί, ακόμα, γνωστό, πόσες βόμβες εξερράγησαν.
Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, «δύο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ενεργοποίησαν ζώνες εκρηκτικών σε συγκέντρωση Σιιτών στην πόλη Καμπούλ του Αφγανιστάν».
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ashraf Ghani, αναφέρει:
«Οπορτουνιστές τρομοκράτες αναμείχθηκαν με τους διαδηλωτές και ενεργοποίησαν εκρηκτικά που σκότωσαν και τραυμάτισαν έναν αριθμό συμπατριωτών μας, συμπεριλαμβανομένων προσωπικού ασφάλειας και άμυνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης