Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι G20 δεσμεύτηκαν να κάνουν περισσότερα για την ώθηση της παγκόσμιας οικονομίας μετά το Brexit

Reuters: Οι G20 δεσμεύτηκαν να κάνουν περισσότερα για την ώθηση της παγκόσμιας οικονομίας μετά το Brexit
Οι G20 συμφώνησαν οτι πρέπει να αυξήσουν την επικοινωνία και τον συντονισμό της πολιτικής τους 
Οι χώρες του G20 συμφώνησαν από την Κίνα όπου συνεδριάζουν, να κάνουν περισσότερα για την ώθηση της παγκόσμιας οικονομίας ώστε να μοιραστούν τα οφέλη συνολικά, ενώ αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ δήλωσαν, ότι θα διαχειριστούν τις συνέπειες αυτής της κίνησης που καταδεικνύει τη δυσαρέσκειας των Βρετανών απέναντι στην παγκοσμιοποίηση.
Οπως αναφέρει το Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου βρίσκονται στην κινεζική πόλη Chengdu αυτό το Σαββατοκύριακο (23-24/7) σε μια προσπάθεια να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων μετά το Brexit.
Το φάντασμα του προστατευτισμού, για το οποίο κάνει λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump απειλεί τις εμπορικές συμφωνίες στην παρούσα σύνοδο καθώς «η ανάκαμψη παραμένει πιο αδύναμη από το επιθυμητό».
Το σχέδιο δράσης, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο, πρόκειται να σχολιάζει την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές για την οποία το Brexit έχει αποτελέσει σημαντικό παράγοντα.
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Jack Lew υποστήριξε πως «είναι σημαντικό για τις χώρες της G20 να ενισχύσουν την ανάπτυξη χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των νομισματικών και φορολογικών πολιτικών, καθώς και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας».
«Αυτή είναι μια στιγμή που είναι σημαντικό για όλους μας να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία πολιτικής για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας» δήλωσε ο Lew.
Από την πλευρά του ο κινέζος υπουργός Οικονομικών Lou Jiwei έκανε έκκληση για περισσότερο συντονισμό για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς τα δημοσιονομικά και νομισματικά εργαλεία που διαθέτουν οι οικονομίες είναι όλο και λιγότερο αποτελεσματικά.
«Οι G20 θα πρέπει να αυξήσουν την επικοινωνία και τον συντονισμό της πολιτικής τους, καθώς απαιτείται συναίνεση στις πολιτικές αποφάσεις στο πλαίσιο της νομισματικής και πολιτικής διαφάνειας ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική».

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης