Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας εντός της χώρας και στα σύνορα με τη Γερμανία μετά τις επιθέσεις

Αυστρία: Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας εντός της χώρας και στα σύνορα με τη Γερμανία μετά τις επιθέσεις
Ενισχύεται η αστυνομική παρουσία σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και πολυσύχναστες δημόσιες πλατείες
Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας η Αυστρία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια, το Βίρτσμπουργκ και το Μόναχο με τον υπουργό εσωτερικών της χώρας να δηλώνει ότι «η τρομοκρατία δεν επιτρέπεται να φέρει την κοινωνία και τη δημόσια ζωή σε στασιμότητα».
Ο W. Sobotka, ανακοίνωσε μαζί με τον διευθυντή Δημόσιας Ασφάλειας, μία σειρά συγκεκριμένων μέτρων ασφαλείας όπως η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας ιδιαίτερα σε νευραλγικά σημεία, όπως σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και πολυσύχναστες δημόσιες πλατείες.
Επιπλέον, προωθείται η επιτήρηση κτιρίων -- που θεωρούνται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο -- όπως επίσης και εκδηλώσεων.
Ενισχύεται ο βαθμός ετοιμότητας μονάδων επιβολής τάξης και των ειδικών μονάδων άμεσης επέμβασης, όπως επίσης εντατικοποιείται η ανταλλαγή πληροφοριών και ο τομέας ανάλυσης, ενώ αυξάνεται η ετοιμότητα των επιτελείων.
Τέλος, πρόκειται να βελτιωθεί ο τεχνικός εξοπλισμός, όπως επίσης ο εξοπλισμός που αφορά την προστασία προσώπων.
Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών είχε ήδη την περασμένη νύχτα επαφές με τον ομόλογό του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας J. Herman και είχε δώσει εντολή για τη μετάβαση στο Μόναχο 40 ανδρών της επίλεκτης ομάδας της αυστριακής αστυνομίας Cobra, προς ενίσχυση των βαυαρικών αρχών ασφαλείας στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Το βράδυ της Παρασκευής, εξαιτίας της πολύνεκρης επίθεσης στο Μόναχο, είχαν τεθεί σε επιφυλακή τα αστυνομικά επιτελεία σε όλα τα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια που συνορεύουν με τη Γερμανία, με σκοπό τη συγκέντρωση των έως τότε επισφαλών πληροφοριών και τη λήψη αναγκαίων μέτρων, όπως δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Karl-Heinz Grünbeck.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ενόσω ήταν άγνωστο εάν επρόκειτο για έναν ή περισσότερους δράστες και υπήρχε κίνδυνος διαφυγής στην Αυστρία, είχαν ενισχυθεί οι δυνάμεις στα αυστρο-γερμανικά σύνορα, ενώ οι ειδικές δυνάμεις Cobra βρίσκονταν στο σύνολό τους σε συναγερμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης