Τελευταία Νέα
Διεθνή

S. Lavrov: Οι χριστιανοί της Μ. Ανατολής υφίστανται διώξεις – Σημαντικά μειωμένος ο αριθμός τους

S. Lavrov: Οι χριστιανοί της Μ. Ανατολής υφίστανται διώξεις – Σημαντικά μειωμένος ο αριθμός τους
«Οι Άγιοι Τόποι είναι ένα σύμβολο συμβίωσης και κοινής δραστηριότητας»
Οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής υφίστανται πρωτοφανείς διώξεις, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov.
Όπως επισημαίνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Κοινότητα, ειδικά σε Συρία και Ιράκ, τις χώρες που υπάρχει ο μεγαλύτερος πληθυσμός τζιχαντιστών, ο αριθμός των χριστιανών έχει μειωθεί συντριπτικά.
«Η εκδίωξη των χριστιανών από την περιοχή στην οποία γεννήθηκε ο Χριστιανισμός, θα συνιστούσε ένα κολοσσιαίο πλήγμα σε όλη την Ιστορία, και μάλιστα την πνευματική όχι μόνο των Αγίων Τόπων αλλά και ολόκληρης της Μέσης Ανατολής», επισημαίνει ο κ. Lavrov, ενώ συμπληρώνει:
«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη τάση.
Θα υποστήριζα μια πρωτοβουλία της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Κοινότητας, που θα προωθούσε στη βάση διεθνών διακρατικών μηχανισμών τον διαθρησκευτικό διάλογο, την παιδεία των πολιτών σε όλες τις χώρες στο πνεύμα του σεβασμού των διαφορετικών θρησκειών και των ύψιστων ηθικών αξιών, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι κοινές για όλες τις παγκόσμιες θρησκείες.
Οι Άγιοι Τόποι είναι ένα σύμβολο συμβίωσης και κοινής δραστηριότητας».
Καταλήγοντας, τονίζει πως η επόμενη Διάσκεψη για την υπεράσπιση των Χριστιανών θα πραγματοποιηθεί πιθανόν το ερχόμενο φθινόπωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης