Τελευταία Νέα
Διεθνή

F.T.: Οι επιθέσεις στη Γερμανία τροφοδοτούν τους φόβους για την ασφάλεια λόγω του προσφυγικού

F.T.: Οι επιθέσεις στη Γερμανία τροφοδοτούν τους φόβους για την ασφάλεια λόγω του προσφυγικού
O βομβιστής αυτοκτονίας στο Άνσμπαχ είχε υποσχεθεί υποταγή στο ISIS
Ο Σύριος πρόσφυγας ο οποίος ανατινάχθηκε την Κυραική το βράδυ πραγματοποιώντας την πρώτη επίθεση των τζιχαντιστών σε γερμανικό έδαφος είχε υποσχεθεί υποταγεί στο ISIS και απείλησε απείλησε με νέες επιθέσεις εναντίον των Γερμανών, δήλωσαν οι αρχές.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας διέταξε ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, καθώς η χώρα φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο βίαιων επιθέσεων, μια απειλή που μέχρι τώρα έχει αποφύγει.
Ο Joachim Herrmann, υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, δήλωσε ότι ο βομβιστής, ο οποίος ανατινάχθηκε στη βαυαρική πόλη του Ansbach, ήταν ένας 27χρονος πρόσφυγας από τη Συρία.
Εξάλλου, στο κινητό του βρέθηκε βίντεο στα αραβικά, στο οποίο ορκιζόταν πίστη ISIS, ενω απειλούσε τη Γερμανία με επιθέσεις.
Μάλιστα, οι αρχές λένε ότι ο δράστης είχε σκοπό να πυροδοτήσει τη βόμβα μέσα στο φεστιβάλ αλλά οι αρχές τον άφησαν στην είσοδο καθώς δεν είχε εισιτήριο.
Η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου του δράστη, όπως και ότι δύο φορές είχε δοθεί εντολή για την απέλασή του. «Ο δράστης στο Ανσμπαχ ήταν ένας 27χρονος πρόσφυγας από τη Συρία ο οποίος έφτασε στη Γερμανία πριν από δύο χρόνια. Τον Αύγουστο του 2014 έκανε αίτηση για άσυλο. Υπήρχαν ενδύξεις ότι είχε ήδη καταγραφεί ως πρόσφυγας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είχε κάνει αίτηση στη Βουλγαρία και την Αυστρία. Οι βουλγαρικές αρχές μας επιβεβαίωσαν ότι του είχε χορηγηθεί άσυλο. Ετσι, στις 2 Δεκεμβρίου 2014 απορρίφθηκε η αίτησή του στη Γερμανία και διατάχθηκε η απέλασή του στη Βουλγαρία. Το δικαστήριο του Ανσμπαχ επιβεβαίωσε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ.
«Μετά από την απόφαση, παρασχέθηκαν ιατρικά πιστοποιητικά που έδειχναν ότι ήταν ψυχολογικά ασταθής. Ως αποτέλεσμα ανεστάλη η εντολή απέλασης. Στις 13 Ιουλίου αυτού του έτους ξεκίνησε ξανά η διαδικασία απέλασης. Ο δράστης λέγεται ότι είχε αποπειραθεί δύο φορές να αυτοκτονήσει και για αυτό πέρασε κάποιο διάστημα σε ψυχιατρική κλινική», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.
Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίες επιθέσεις στη Γερμανία θα ανατροφοδοτήσουν τους φόβους σχετικά με τους κινδύνους στην ασφάλεια λόγω της εισροής μεταναστών στη Γερμανία μετά το 2014.
Το 2015 η Merkel είδε μια απότομη πτώση στη δημοτικότητα της, λόγω της πολιτικής σχετικά με το προσφυγικό, σε αντίθεση με τη Δεξιά εναλλακτική που έχει ενισχυθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης