Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράκ στο πλευρό της Τουρκίας - Εύσημα για τον χειρισμό της απόπειρας πραξικοπήματος

tags :
Το Ιράκ στο πλευρό της Τουρκίας - Εύσημα για τον χειρισμό της απόπειρας πραξικοπήματος
O Τούρκος πρέσβης στη Βαγδάτη συναντήθηκε με αξιωματούχους του Ιράκ
Η κυβέρνηση του Ιράκ εξέφρασε σήμερα Δευτέρα (25/7) τη στήριξη της για τη στάση που τήρησε η Τουρκία απέναντι στην απόπειρα πραξικοπήματος, δήλωσε η τουρκική πρεσβεία στη Βαγδάτη.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η πρεσβεία ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι ο πρέσβης Faruk Kaymakci συναντήθηκε ξεχωριστά τον Ιρακινό πρωθυπουργό Haidar al-Abadi, τον πρόεδρο του Salim al-Jubouri, και τον Hassan Shoird, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Kaymakci προειδοποίησε το Ιράκ για τις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης του Gulen (FETO) και τους ζήτησε να πάρουν τις προφυλάξεις τους.
Ο Al-Jubouri είπε ότι το Ιράκ βρίσκεται σε «πλήρη συνεργασία» με το κοινοβούλιο της Τουρκίας, που δέχθηκε επίθεση στις 15 Ιουλίου από τους πραξικοπηματίες.
Επίσης ανέφερε ότι η κοινή στάση των πολιτικών ηγετών της Τουρκίας κατά της αποτυχημένο πραξικόπημα ήταν μια έμπνευση για το Ιράκ.
Από την πλευρά του, ο Shoird είπε ότι η δημοκρατία, η ασφάλεια και η σταθερότητα της Τουρκίας και του Ιράκ συνδέονται μεταξύ τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης