Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το σύνθημα Make America Safe and Great again ο Trump ποντάρει στην νίκη στις ΗΠΑ

tags :
Με το σύνθημα Make America Safe and Great again ο Trump ποντάρει στην νίκη στις ΗΠΑ
Ο Trump υποστηρίζει ένα τριπολικό σύστημα όπου οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα θα διαμορφώσουν την νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας του πλανήτη.
Με το σύνθημα Make America safe and Great again για μια Αμερική μεγάλη και ασφαλή ο Donald Trump έχει ανατρέψει τις δημοσκοπικές εκτιμήσεις και εσχάτως πέρασε μπροστά.
Για την Αμερική αλλά και συνολικά για τον πλανήτη η επιλογή Trump θα αποδειχθεί καλύτερη γιατί στηρίζεται σε 3 βασικούς πυλώνες
1)Εξωτερική πολιτική
Ο Trump υποστηρίζει ένα τριπολικό σύστημα όπου οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα θα διαμορφώσουν την νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας του πλανήτη.
Οι κατά καιρούς αναφορές του Trump για την Ρωσία και τα σχόλια του Putin για τον Trump έχουν καλλιεργήσει μια προσδοκία…περί συνεργασίας.
Μάλιστα οι πρόσφατες διαρροές χιλιάδων emails της Clinton ορισμένοι αναφέρουν ότι βρίσκονταν από πίσω οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας….γιατί βρέθηκαν ίχνη ρώσων χάκερς.
Ο Trump έχει αναγνωρίσει ότι η στρατηγική των ΗΠΑ με την αραβική άνοιξη ήταν αποτυχημένη προκάλεσαν χάος και αστάθεια ενώ σε καμία χώρα όπου υπήρξε αραβική άνοιξη σήμερα δεν υπάρχει ειρήνη ή δημοκρατία.
Όσον αφορά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό ο Trump έχει ξεκάθαρη άποψη να καταστραφεί συντονισμένα να μην υπάρξει καμία διαπραγμάτευση με τους ISIS.
O Trump υποστηρίζεται ενεργά από το ισχυρό στρατιωτικό λόμπι των ΗΠΑ και βεβαίως από τους οπλοκατασκευαστές.
Ο Trump όταν επικαλείται π.χ. την απέλαση μεταναστών μουσουλμάνων στόχο έχει να συσπειρώσει τους αμερικανούς που βλέπουν ως απειλή τους αλλοδαπούς.
2)Εσωτερική πολιτική και οικονομία
Ως προς την οικονομική πολιτική η αναφορά προ καιρού της Moody’s ότι οι προτάσεις Trump μπορεί να τινάξουν στον αέρα την αμερικανική οικονομία είναι προφανώς αυθαίρετες καθώς στηρίζονται σε πολλές υποθέσεις.
Ο Trump έχει παρουσιάσει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα που στηρίζει την οικονομική ελίτ χωρίς να αδικεί τους χαμηλόμισθους.
Ταυτόχρονα ασπάζεται την άποψη της χαμηλής φορολογίας που θεωρεί κινητήριο δύναμη της ανάπτυξης.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης