Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο σοκ στη Γαλλία - Αιματηρό το τέλος της ομηρίας σε εκκλησία της Νορμανδίας, 2 ισλαμιστές αποκεφάλισαν ιερέα 86 ετών

tags :
Νέο σοκ στη Γαλλία - Αιματηρό το τέλος της ομηρίας σε εκκλησία της Νορμανδίας, 2 ισλαμιστές αποκεφάλισαν ιερέα 86 ετών
Ισλαμιστές ξαναχτύπησαν στην Γαλλία μάλιστα σφάζοντας ιερέα
(upd6) Οι ακραίοι ισλαμιστές σκόρπισαν πάλι τον τρόμο στην Γαλλία. 
Δύο ισλαμιστές φονιάδες είχαν κρατήσει όμηρο στην Νορμανδία ένα ιερέα 86 ετών, δύο καλόγριες και δύο πιστούς στην εκκλησία Saint-Etienne-du-Rouvray, κοντά στην πόλη της Ρουέν στη Νορμανδία.

Η γαλλική Αστυνομία κατάφερε να εξουδετερώσει τους δύο δράστες στην εκκλησία της Νορμανδίας, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αρχών.
Ο ιερέας που βρισκόταν ανάμεσα στους ομήρους είναι νεκρός, καθώς οι δράστες πρόλαβαν και του έκοψαν τον λαιμό, ενώ ένας δεύτερος όμηρος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.
Οι αρχές αντιμετωπίζουν την ενέργεια ως τρομοκρατική επίθεση, ενώ σύμφωνα με μάρτυρες οι δράστες φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. 
Τον αποτροπιασμό του για τη βάρβαρη επίθεση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Manuel Valls.  
Στο σημείο της επίθεσης σπεύδει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande. 
Στην Ευρώπη επικρατεί μεγάλη ανησυχία καθώς τον τελευταίο μήνα οι επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία είναι συνεχείς από τους ακραίους ισλαμιστές. 
Όπως αναφέρει η Daily Mail ένας 86χρονος ιερέας αποκεφαλίστηκε από δύο ακραίους ισλαμιστές ενώ έπιασαν όμηρο μια γυκαίκα μοναχή και δύο ενορίτες.
Οι δράστες εισέβαλαν στην εκκλησία Saint-Etienne-du-Rouvray, κοντά στην πόλη της Ρουέν στη Νορμανδία στις 9 το πρωί ώρα Γαλλίας.
Ο κληρικός, που ονομάζεται ως Jacques Hamel, μαχαιρώθηκε και αποκεφαλίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ ένας άλλος όμηρος παλεύει για τη ζωή του.
Οι δύο τρομοκράτες ισλαμιστές έχουν «εξουδετερωθεί» από την δραματική επιχείρηση της αστυνομίας.
Τουλάχιστον ένας από τους άνδρες ήταν ντυμένος με ισλαμική ενδυμασία, σύμφωνα με τις γαλλικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης και η αντιτρομοκρατική μονάδα έχει ήδη αναλάβει την έρευνα...

To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του ιερέα

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό σε εκκλησία της Νορμανδίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, οι ένοπλοι ήταν «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».
«Η επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους ως απάντηση στο κάλεσμα να θέσουν στο στόχαστρο τις χώρες των σταυροφόρων της διεθνούς συμμαχίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η η ημερομηνία που έχει αναρτηθεί στη σχετική ανακοίνωση, καθώς αναγράφεται η 25η Ιουλίου, ενώ η επίθεση σημειώθηκε σήμερα 26 Ιουλίου.
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ένας από τους δύο δράστες έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί.
Εάν η ταυτότητά του επιβεβαιωθεί τότε πρόκειται για έναν «αναποφάσιστο τζιχαντιστή» καταπιεσμένο από τις τουρκικές αρχές.
Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο δραστών βρισκόταν σε λίστα παρακολούθησης της κυβέρνησης για δεσμούς με το ισλαμικό κράτος, που αν επιβεβαιωθεί, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση της κυβέρνησης που έχει δεχθεί σκληρή κριτική για έλλειψη επαρκών μέτρων ασφάλειας στην πρόσφατη επίθεση στη Νίκαια.





Photo published for RT International

Ο ιερέας που αποκεφάλισαν στην Νορμανδία οι ισλαμιστές
The clergyman, named as Jacques Hamel (pictured), was knifed to death during the attack while another hostage is fighting for their life in hosptial

Ο δράστης
Adel Kermiche, 19, has been named as one of the two ISIS knifemen who stormed into a church in Normandy and cut the throat of an 84-year-old Catholic priest before being shot dead by police

ISIS knifemen film themselves murdering French priest in Normandy attack

Η αστυνομία συνέλλαβε και ένα τρίτο ύποπτο
French authorities say they have arrested a third man in connection with the attack. Armed police are pictured making an arrest at a house in Saint-Etienne-du-Rouvray

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Συναγερμός σήμανε στην Γαλλία, όταν δύο άντρες οπλισμένοι με μαχαίρια εισέβαλλαν σε εκκλησία σε πόλη της Νορμανδίας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Τέσσερις έως έξι άνθρωποι κρατούνται από τους ενόπλους στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ (Saint-Etienne-du-Rouvray), σύμφωνα με την πηγή.
Οι δράστες, οι οποίοι κρατούν μαχαίρι όπως αναφέρουν τα γαλλικά πρακτορεία, κρατούν όμηρους όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο εσωτερικό της εκκλησίας. 
Προς το παρόν το κίνητρο των δραστών αλλά και τα αιτήματα τους για να λήξει η ομηρία, παραμένουν άγνωστα.
Επίσης, δεν έχουν γίνει αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης