Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές στις ΗΠΑ: Πως θα ψηφίσουν οι 8 εκατ. Μουσουλμάνοι που ζουν στην Αμερική;

Εκλογές στις ΗΠΑ: Πως θα ψηφίσουν οι 8 εκατ. Μουσουλμάνοι που ζουν στην Αμερική;
Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι Μουσουλμάνοι ψηφοφόροι μετά την απόσυρση του Sanders
Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης είναι οι μουσουλμάνοι Αμερικανοί ψηφοφόροι οι οποίοι θα κληθούν να διαλέξουν μεταξύ Trump και Clinton.
Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι ΗΠΑ είναι το σπίτι για περίπου 8 εκατ. Αμερικανούς μουσουλμάνους ενώ οι Ισλαμιστές είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ομάδες στη χώρα.
Η ισλαμοφοβία είναι στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Donald Trump τον Δεκέμβριο του 2015 πρότεινε την απαγόρευση εισόδου των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Ρητορική vs πραγματικότητας

Ένα μέτρο της ισλαμοφοβίας είναι η πολιτική ρητορική.
Είτε είναι ένας δημαγωγός ή όχι, ο Trump έχει δεν είχε πολιτικό γραφείο.
Στον αντίποδα, η αντίπαλος του Hillary Clinton διατηρεί μια πολύ υψηλό πολιτικό προφίλ και καιρό παίζει κεντρικό ρόλο στο Δημοκρατικό Κόμμα.
Έπειτα από 8 χρόνια ως Πρώτη Κυρία, η Clinton υπηρέτησε ως γερουσιαστής της Νέας Υόρκης 2001-2009, διατηρώντας αξιώματα και κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και την καταστολή των πολιτικών ελευθεριών των Αμερικανών Μουσουλμάνων.
Από το 2009 έως το 2013, η Clinton ανέλαβε το ρόλο του γραμματέα του κράτους, την επίβλεψη της συνέχισης του πολέμου στο Ιράκ, ενώ ψηφίστηκε ως γερουσιαστής, και πιέζεται για πιο επιθετική εμπλοκή στις συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής, κυρίως στη Λιβύη και τη Συρία.
Εν ολίγοις, η πολιτική της Clinton κατά των Μουσουλμάνων, η ακλόνητη ευθυγράμμιση της με το Ισραήλ στριφογυρίζει στο μυαλό των Μουσουλμάνων Αμερικανών ψηφοφόρων.
Το προοδευτικό μουσουλανικό αμερικανικό μπλοκ υποστηρίζεται από τον Bernie Sanders, ο οποίος έχει εκφράσει τη στήριξη του στην Κλίντον.
Αφού ο Sanders αποσύρθηκε από την κούρσα, οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι είναι μεταξύ ενός υποψήφιου που έχει στηρίξει την προεκλογική του εκστρατεία στην καταποελέμηση του μουσουλμάνων αλλά και ενός άλλου που αποκαλύπτει μια σκληροπυρηνική προσέγγιση για την αστυνόμευση των Μουσουλμάνων.
H ρητορική έναντι της πραγματικότητας, μετριάζεται από το διαφαινόμενο φόβο ότι η ρητορική του Trump μπορεί να κάνει περισσότερο δύσκολα τα πράγματα έχαν εκλεγεί τον Νοέμβριο.
Αυτός ο ακριβώς ο φόβος είναι που κάνει τους Μουσουλμάνους να παρατάσσονται πίσω από τη Clinton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης