Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Και επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Clinton - Η πρώτη γυναίκα που διεκδικεί την προεδρία

ΗΠΑ: Και επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Clinton -  Η πρώτη γυναίκα που διεκδικεί την προεδρία
Οι υποστηρικτές της  ισχυρίζονται ότι η θητεία της στην Ουάσιγκτον δείχνει ότι έχει την αναγκαία εμπειρία για την προεδρία αυτή την δύσκολη εποχή
Και επίσημα πήρε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου η Hillary Clinton, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που ηγείται του ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος και διεκδικεί την προεδρία.
Η Clinton συγκέντρωσε το σύνολο των 2.383 ψήφων που χρειάζονταν για να κερδίσει το χρίσμα, το οποίο «κλείδωσε» με τις 15 ψήφους των εκπροσώπων της πολιτείας Νότιας Ντακότα, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας ανά πολιτεία στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια.
Αφού εξασφαλίστηκε ο αναγκαίος αριθμός ψήφων, και προτού ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία, ο πρώην αντίπαλός της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, γερουσιαστής B.Sanders πήρε το μικρόφωνο και πρότεινε την παράκαμψη της υπόλοιπης διαδικασίας και την ψήφο διά βοής άμεσα.
Η προεδρεύουσα του συνεδρίου το δέχτηκε και ακολούθησε η διά βοής ψήφος και η επιβεβαίωση της απονομής του χρίσματος.
Οι υποστηρικτές της  ισχυρίζονται ότι η θητεία της στην Ουάσιγκτον δείχνει ότι έχει την αναγκαία εμπειρία για την προεδρία αυτή την δύσκολη εποχή καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να αυξήσουν τους ρυθμούς οικονομικής ανάκαμψης ενώ αντιμετωπίζουν προκλήσεις ασφάλειας στο εξωτερικό.
Αντιθέτως οι αντίπαλοι της θεωρούν ότι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το κατεστημένο και ότι έχει βεβαρημένο παρελθόν που ξεκινά από την αρχή της πρώτης προεδρικής θητείας του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, την δεκαετία του '90.
Πάντως από εδώ και πέρα αναμένεται να αρχίσει μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, καθώς πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι πραγματικά ανοιχτά σε όλα τα σενάρια.
Ήδη η Clinton από το βιντεοσκοπημένο μήνυμα της στο συνέδριο των Δημοκρατικών έσπευσε να επισημάνει σε όλες τις γυναίκες των ΗΠΑ, έσπευσε να επισημάνει ότι είναι η πρώτη γυναίκα που διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 27 Ιουλίου 08:13)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης