Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Είμαστε αποφασισμένοι για την τελική νίκη κατά των ΗΠΑ

Β. Κορέα: Είμαστε αποφασισμένοι για την τελική νίκη κατά των ΗΠΑ
Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας τίμησε την 63η επέτειο από το τέλος του πολέμου στη Κορέα
Την 63η επέτειο από το τέλος του πολέμου της Κορέας, τίμησε χθες το  καθεστώς της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, που επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Rodong Sinmun».
Ο υπουργός Άμυνας της χώρας Πακ Γιονγκ Σικ αναφέρθηκε στην «αποφασιστικότητα του Εργατικού Κόμματος της Κορέας για την επίτευξη της τελικής νίκης κατά των ΗΠΑ, αλλά και την οικοδόμηση μιας ισχυρής σοσιαλιστικής χώρας» ενώ προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι στην περίπτωση που προκαλέσουν μία νέα πολεμική σύγκρουση στην Κορεατική χερσόνησο, η Βόρεια Κορέα θα απαντήσει επιθετικά στους εισβολείς κατορθώνοντας να επιτύχει την ιστορική επιδίωξη της εθνικής επανένωσης.
Στην κυβερνητική σύσκεψη που έγινε για τον εορτασμό της επετείου συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Εργατικού Κόμματος, της κυβέρνησης, αλλά και των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας.
Σημειώνεται ότι η Κορεατική Χερσόνησος παραμένει από τεχνικής άποψης σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς ο πόλεμος του 1950-1953 τερματίστηκε με ανακωχή και όχι με συμφωνία ειρήνευσης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης