Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Κατάρρευση -98% στα 20 εκ. στο β΄ τρίμηνο του 2016 ή 300 εκ. στο α΄6μηνο

tags :
Deutsche Bank: Κατάρρευση -98% στα 20 εκ. στο β΄ τρίμηνο του 2016 ή 300 εκ. στο α΄6μηνο
Tα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας της Deutsche bank υποχώρησαν 98% στα 20 εκατ. ευρώ
Κατακρημνίστηκαν τα κέρδη της Deutsche Bank στο β΄τρίμηνο του 2016, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για την κεφαλαιακή επάρκεια, μιας εκ των συστημικά σημαντικότερων τραπεζών του πλανήτη. 
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν 98% στα 20 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι η Deutsche bank είχε υποστεί μεγάλη αρνητική επίδραση από την σωρευμένη ζημία του παρελθόντος με τις δικαστικές διαμάχες.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Factset ανέμεναν κέρδη ύψους 188 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 20% σε σχέση με το β΄τρίμηνο του 2015, στα 7,4 δισ. ευρώ.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1), βελτιώθηκε οριακά στο 10,8%.
Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν 67% στα 408 εκατ. ευρώ.

Με όρους όμως 6μήνου του 2016 οι επιδόσεις της Deutsche bank είναι οι εξής
Μετά φόρων κέρδη 300 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο του 2016
Τα συνολικά έσοδα στο α΄ 6μηνο του 2016 ανήλθαν στα 15 δισ ή πτώση -21%.
Το common equity διαμορφώθηκε στα 43,5 δισεκ. κεφάλαια με μέσο σταθμισμένο ενεργητικό 401 δισεκ. και συνολικό ενεργητικό 1,8 τρισεκ.
Από τα ενδιαφέροντα οι προβλέψεις για πιστωτικό κίνδυνο της Deutsche bank ήταν μόλις 600 εκατ καθώς τα NPLs στην Γερμανία είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.
Ενδιαφέρον στοιχείο το leverage exposure της Deutsche bank ανέρχεται σε 1,4 τρισεκ..

Σύμφωνα με την τράπεζα, ο πιστωτικός κίνδυνος παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Στόχος της τράπεζας είναι να καταγραφεί σημαντική πρόοδος στην εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδίου, έως το 2020.
O διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan, προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να χρειαστούν περαιτέρω περικοπές κόστους.
«Εάν επιμείνει το περιβάλλον οικονομικής αδυναμίας, θα χρειαστεί να γίνουμε ακόμη πιο φιλόδοξοι στο timing και την ένταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης», τονίζει στην ανακοίνωσή του.
Η μετοχή της Deutsche Bank έχει υποχωρήσει -43% από τις αρχές του 2016, την ώρα που ο τραπεζικός δείκτης του Stoxx 600 έχει σημειώσει πτώση 27%.
Ειδικά μετά την επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Η Deutsche Bank είναι η τράπεζα που έχει δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα, όπως σημειώνει η Wall Street Journal.
Η γερμανική τράπεζα, με έδρα τη Φρανκφούρτη, μειώνει το κόστος και προσπαθεί να ανταποκριθεί στις νέες, πιο αυστηρές κεφαλαιακές απαιτήσεις σε ορίζοντα τριετίας.
Παράλληλα προσπαθεί επίσης να διευθετήσει τις έρευνες των ρυθμιστικών αρχών που αναμένεται να καταλήξουν σε μεγάλα πρόστιμα, εξέλιξη η οποία θα εντείνει την αβεβαιότητα για τους επενδυτές.
Ο CEO της Deutsche Bank «παλεύει» ώστε να πείσεις αγορές και ρυθμιστικές αρχές, ότι η τράπεζα βρίσκεται σε ασφαλή χέρια, μετά την προειδοποίηση του ΔΝΤ, το οποίο την χαρακτήρισε «μείζονα συστημικό κίνδυνο».
Στις αρχές Ιουλίου, η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι η τράπεζα απέτυχε σε δύο διαδοχικά stress tests που αφορούσαν τα υποκαταστήματά της στις ΗΠΑ.
Πλέον οι αγορές αναμένουν την ανακοίνωση των stress tests από την ΕΒΑ, την Παρασκευή 29 Ιουλίου.
Όπως μετέδωσε χθες το www.bankingnews.gr, η ανησυχία για το μέλλον της Deutsche Bank είναι μεγάλη, ακόμη και στους κόλπους του πολιτικού συστήματος της Γερμανίας.

Τα σχέδια του Cryan

Να ολοκληρώσει τον κύκλο των δικαστικών εκκρεμοτήτων έως το τέλος του 2016 επιχειρεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche bank Cryan.
Μεταξύ άλλων, η Deutsche bank θέλει να διευθετήσει τις έρευνες των ΗΠΑ για την λανθασμένη πώληση ενυπόθηκων τίτλων ήδη η τράπεζα βρίσκεται σε συνομιλίες για διευθέτηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Σχεδιάζει να κλείσει το κεφάλαιο της υποτιθέμενης χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών, όπου η τράπεζα συμβιβάστηκε στην Ευρώπη, αλλά βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τέσσερις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.
Η Deutsche Bank ελπίζει επίσης να κλείσει και την εκκρεμότητα με τις ύποπτες συναλλαγές μετοχών στη Ρωσία.
Η Deutsche Bank προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και άλλες περικοπές κόστους μετά την μείωση των εσόδων στο δεύτερο τρίμηνο, λόγω των χαμηλών επιτοκίων και της αστάθειας των αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης