Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Πιθανόν η Ρωσία να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές

Obama: Πιθανόν η Ρωσία να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές
Οι σχετικές δηλώσεις του αμερικανού προέδρου πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τη διαρροή των emails της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος
Την εκτίμηση ότι η Ρωσία είναι πιθανό να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, μετά τη διαρροή των emails της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, την οποία οι εμπειρογνώμονες έχουν αποδώσει σε ρώσους χάκερ.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αμερικανός πρόεδρος στη δίκτυο NBC, ερωτηθείς για το αν οι ρώσοι θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, απάντησε πως «οτιδήποτε είναι πιθανό», ενώ αναφέρθηκε και στη διαρροή των emails, τονίζοντας πως οι εμπειρογνώμονες έχουν αποδώσει τον εν λόγω περιστατικό στη Ρωσία.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι Ρώσοι πραγματοποίησαν ηλεκτρονική επίθεση στα συστήματά μας, όχι μόνο στα συστήματα της κυβέρνησης, αλλά και σε ιδιωτικά», υπογράμμισε ο Obama, αναφορικά με τη διαρροή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων η οποία προκάλεσε σάλο στους κύκλους του Δημοκρατικού Κόμματος.
Παράλληλα, ο πλανητάρχης δήλωσε ότι δε γνωρίζει τα ακριβή κίνητρα αυτής της κίνησης, ωστόσο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Donald Trump έχει επανειλημμένα εκφράσει το θαυμασμό του για τον Vladimir Putin».
Να σημειώσουμε ότι ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων έχει επαινέσει ουκ ολίγες φορές το ρώσο πρόεδρο, αποκαλώντας τον συχνά «ισχυρό ηγέτη».
«Νομίζω ότι ο Trump έχει λάβει αρκετά ευνοϊκή υποστήριξη από τη Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης