Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yildirim (πρωθυπουργός Τουρκίας): Ξεκάθαρα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουμε για τον Gulen

Yildirim (πρωθυπουργός Τουρκίας): Ξεκάθαρα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουμε για τον Gulen
«Είμαστε κατάφορα απογοητευμένοι από τον τρόπο που οι ΗΠΑ έχουν αντιμετωπίσει το ζήτημα»
Την έντονη απογοήτευσή του απέναντι στην κυβέρνηση Obama εξέφρασε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim, αναφορικά με τη μη έκδοση του ιεροκήρυκα Fethullah Gulen, τονίζοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει πεντακάθαρα αποδεικτικά στοιχεία ότι ο ίδιος και το κίνημά του βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Journal, «τα αποδεικτικά στοιχεία είναι πεντακάθαρα», τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης γνωρίζουν ότι το κίνημα Gulen «είναι υπεύθυνο για τις μοχθηρές επιθέσεις εναντίον μας και εναντίον του τουρκικού λαού».
«Είμαστε κατάφορα απογοητευμένοι από τον τρόπο που οι ΗΠΑ έχουν αντιμετωπίσει το εν λόγω θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Yildirim, προσθέτοντας ότι «απλά δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι ΗΠΑ δε μπορεί να μας παραδώσει το άτομο αυτό».
Παράλληλα, ο Yildirim τόνισε ότι η δύναμη της στρατηγικής συμμαχίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες πρέπει να υπερτερεί τέτοιου είδους διαδικαστικά θέματα, ενώ επικαλέστηκε και τις μαρτυρίες των συλληφθέντων πραξικοπηματιών, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν δηλώσει ότι ο Gulen βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα.
«Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι «έχουμε μαρτυρίες από ύποπτα μέλη του πραξικοπήματος που έλαβαν εντολές από αυτό το πρόσωπο».
Να σημειώσουμε ότι η πλευρά των ΗΠΑ είχε ζητήσει «απτές αποδείξεις» ώστε να προχωρήσει στην έκδοση του Gulen, με την πλευρά της Τουρκίας να επιμένει για τις αδιαμφισβήτητες αποδείξεις που ενέχουν τα έγγραφα που έχει στείλει μέχρι στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης