Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline επενδύει 328 εκατ. ευρώ στη Βρετανία παρά το Brexit

tags :
Η φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline επενδύει 328 εκατ. ευρώ στη Βρετανία παρά το Brexit
Η GSK πιστεύει ότι η Βρετανία παραμένει ένας ελκυστικός τόπος για την παραγωγή φαρμάκων, χάρη στο ειδικευμένο εργατικό δυναμικό και τους σχετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.
Η φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline (GSK) σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις ύψους 328 εκατομμυρίων ευρώ κατασκευάζοντας τρεις νέες μονάδες παραγωγής φαρμάκων σε ισάριθμες περιοχές της Βρετανίας, σηματοδοτώντας την εμπιστοσύνη της στη χώρα, παρά το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.
Η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Βρετανίας, η οποία είχε υποστηρίξει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ πριν από το δημοψήφισμα, πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ένας ελκυστικός τόπος για την παραγωγή φαρμάκων, χάρη στο ειδικευμένο εργατικό δυναμικό και τους σχετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.
Το δε λεγόμενο "παράθυρο" των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της χώρας ενισχύει τα κέρδη από τις κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καινοτομίες, με μείωση κατά 50% του ποσοστού του φόρου εταιρειών.
Η GSK ανακοίνωσε σήμερα (27/7), ότι η επένδυση θα γίνει στις περιοχές Barnard Castle στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας, Montrose στη Σκωτία, και Ware βόρεια του Λονδίνου.
Σχεδιάζει δε να αυξήσει την παραγωγή των φαρμάκων επόμενης γενιάς για το αναπνευστικό και τα φάρμακα της βιοτεχνολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα εξαχθεί.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Andrew Witty δήλωσε, ότι "οι επενδύσεις αυτές που κάνουμε στην προηγμένη παραγωγή εδώ, είναι απόδειξη για το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό του Ηνωμένου Βασιλείου και την ηγετική θέση της χώρας στον τομέα των βιοεπιστημών".
Ο υπουργός Επιχειρήσεων Greg Clark δήλωσε, ότι η κίνηση της GSK είναι μια σαφής ψήφος εμπιστοσύνης στη Βρετανία και κατέληξε λέγοντας ότι "δεν υπάρχει πραγματικά κανένα μέρος, για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση καλύτερα στην Ευρώπη".
Η εταιρεία έχει ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας έρευνας και της παραγωγικής της βάσης στη Βρετανία, παρόλο που σχεδόν όλα της τα προϊόντα εξάγονται.
Η φαρμακευτική βιομηχανία έχει μια αξιοσημείωτη ιστορία επιτυχίας στη Βρετανία, καθώς απασχολεί άμεσα πάνω από 70.000 άτομα και αντιπροσωπεύει το 25% του συνόλου των δαπανών των επιχειρήσεων έρευνας και ανάπτυξης.
Η ίδια η GSK απασχολεί περίπου 6.000 άτομα σε εννέα περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και η εταιρεία δήλωσε, ότι η νέα επένδυση της όχι μόνο θα υποστηρίξει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά είναι πιθανό να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης