Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Για μαζική νοθεία κατηγορεί την αντιπολίτευση ο Maduro - Ζητά ακύρωση του δημοψηφίσματος

Βενεζουέλα: Για μαζική νοθεία κατηγορεί την αντιπολίτευση ο Maduro - Ζητά ακύρωση του δημοψηφίσματος
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ανάμεσα στις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί, βρίσκονται ονόματα ατόμων που είτε δε βρίσκονται πλέον στη ζωή, είτε είναι κατάδικοι ή και ανήλικοι
Στην αντεπίθεση φέρεται να περνάει πλέον η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, καθώς την Τρίτη (26/7) ζήτησε από τις εκλογικές αρχές να απαγορεύσουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος από πλευράς αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την αντίπαλη πλευρά για μαζική νοθεία.
Συγκεκριμένα, το δημοψήφισμα αφορά την ανάκληση του Nicolas Maduro από την προεδρία της χώρας, με την αντιπολίτευση να ανακοινώνει προ ολίγων ημερών ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 400.000 υπογραφές, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
«Έχουμε ζητήσει από τις εκλογικές αρχές την ακύρωση της διαδικασίας, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη ψήφων στην ιστορία της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jorge Rodriguez, ο οποίος έχει οριστεί ως βοηθός του Maduro ώστε να παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι ανάμεσα στις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί, βρίσκονται ονόματα ατόμων που είτε δε βρίσκονται πλέον στη ζωή, είτε είναι κατάδικοι ή και ανήλικοι, κατηγορίες που όπως είναι φυσικό η αντιπολίτευση αρνείται πλήρως.
Από την πλευρά του, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο δήλωσε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς τις υπογραφές που έχει συγκεντρώσει η αντιπολίτευση, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί πιέσεις από καμία πλευρά, και ότι θα λειτουργήσει σύμφωνα με το νόμο.
Να σημειώσουμε ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε, το 64% των πολιτών της χώρας δήλωσε ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος θα στηρίξει την αποπομπή Maduro από την εξουσία, ωστόσο η πολυπλοκότητα της όλης διαδικασίας δείχνει να ευνοεί τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο οποίος έχει βρει μέχρι στιγμή αρκετούς τρόπους για να την καθυστερήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης