Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Επιβραδύνθηκε η αύξηση του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο 2016 - Στο 3,2%

Ισπανία: Επιβραδύνθηκε η αύξηση του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο 2016 - Στο 3,2%
Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της Ισπανίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,7%, έναντι 0,8% το προηγούμενο τρίμηνο
Ελαφριά επιβράδυνση παρουσίασε ο ρυθμός ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας για το β΄ τρίμηνο του 2016, εν μέσω της έντονης αβεβαιότητας που επικρατεί στους πολιτικούς κύκλους της χώρας, καθώς οι προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης δείχνουν να πέφτουν για ακόμα μια φορά στο κενό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του εθνικού ινστιτούτου στατιστικής, το ΑΕΠ της Ισπανίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,2%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμενα ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας να βρεθεί στο 3,1%.
Παράλληλα, σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της Ισπανίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,7%, έναντι 0,8% το προηγούμενο τρίμηνο, με τα εν λόγω αποτελέσματα να συμβαδίζουν με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Παρά το γεγονός ότι το ινστιτούτο δεν έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με το ποιοι τομείς συνεισέφεραν στην ανάπτυξη του ΑΕΠ, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες έχουν μέχρι στιγμής στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της χώρας, σε μία περίοδο έντονης αβεβαιότητας και αστάθειας.
Να σημειώσουμε ότι παρά την επιβράδυνση, ο ρυθμός ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας παραμένει ένας από τους υψηλότερους εντός της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης