Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξαναρχίζουν οι συνομιλίες Μόσχας – Άγκυρας για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream

tags :
Ξαναρχίζουν οι συνομιλίες Μόσχας – Άγκυρας για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream
O Novak δήλωσε, ότι η Τουρκία θέλει να εξάγει στην Ευρώπη 15,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω της σχεδιαζόμενης διαδρομής.
Οι συνομιλίες της Μόσχας με την Τουρκία για το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream άρχισαν εκ νέου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (29/7) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Aleksandr Novak.
Μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι Rossiya 24, ο Novak δήλωσε, ότι η Τουρκία θέλει να εξάγει στην Ευρώπη 15,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω της σχεδιαζόμενης διαδρομής.
"Οι συνομιλίες με την Τουρκία επανεκκίνησαν για την κατασκευή δύο αγωγών φυσικού αερίου" είπε ο Ρώσος υπουργός και πρόσθεσε ότι "προβλέπεται ότι στο δεύτερο αγωγό το φυσικό αέριο θα κατευθύνεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".
Το έργο Turkish Stream έχει ως στόχο να μεταφέρει Ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Μαύρης Θάλασσας και της Τουρκίας.
Ωστόσο, το έργο παρουσίασε σημαντικές καθυστερήσεις εξαιτίας της μη εφαρμογής από τη Ρωσία της έκπτωσης 10,25% των τιμών του φυσικού αερίου που είχε συμφωνηθεί.
Μετά την κατάρριψη τον περασμένο Νοέμβριο ενός Ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από Τουρκικό F16 το έργο σταμάτησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης