Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο 2016 – Στις 90 μονάδες ο σχετικός δέκτης

ΗΠΑ: Υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο 2016 – Στις 90 μονάδες ο σχετικός δέκτης
Τον ακριβώς προηγούμενο μήνα οι δείκτης είχε φτάσει τις 93,5 μονάδες
Μεγαλύτερη των προβλέψεων υποχώρηση κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για την αμερικανική οικονομία τον Ιούλιο 2016, καθώς διαμορφώθηκε στις 90 μονάδες (στις 90,8 οι προβλέψεις της Wall Street Journal), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα 29/7 Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (University of Michigan).
Τον ακριβώς προηγούμενο μήνα οι δείκτης είχε φτάσει τις 93,5 μονάδες, ωστόσο το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο διεξήχθη στις 23 Ιουνίου, αύξησε από τότε την αβεβαιότητας για την αμερικανική οικονομία, η οποία συνδέεται άμεσα με τη βρετανική. 
Επίσης, ένας ακόμη παράγοντας αβεβαιότητας είναι και οι επικείμενες προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών στις 8 Νοεμβρίου 2016, όπως επισήμανε και ο επικεφαλής οικονομολόγος του Πανεπιστημίου, Richard Curtin…
Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα μόνα κακά μαντάτα για την αμερικανική οικονομία, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία ου εξέδωσε η κυβέρνηση, η ετήσια αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ το β΄ 3μηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκε στο +1,2%, ένα ποσοστό χαμηλότερο των εκτιμήσεων.
Επίσης, οι Αρχές αναθεώρησαν επί τα χείρω την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το α' 3μηνο 2016 στο 0,8%, από 1,1% που αρχικά είχε ανακοινωθεί.
Από τις θετικές εκπλήξεις των στοιχείων ήταν η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 4,2% το β' 3μηνο 2016.
Οι νέες επιχειρηματικές επενδύσεις κατέγραψαν ετήσια πτώση κατά 3,2%, με το συνολικό ποσό τους για το β' 3μηνο να διαμορφώνεται στα 13 δισ. δολ.
Στα εμπορικά στοιχεία, οι εισαγωγές της αμερικανικής οικονομίας μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά 0,4% το β' 3μηνο, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,4%, εμφανίζοντας έτσι πλεόνασμα.
Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός (εξαιρεί τρόφιμα και ενέργεια) διαμορφώθηκε στο 1,9% για το β' μηνο, ενώ ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί και η αύξηση των μισθών κατά 0,6%, για την ίδια περίοδο.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των επιδόσεων της αμερικανικής οικονομίας, το εγχώριο δολάριο υποχωρεί κάτω από τα 103 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης