Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Reuters: Το FBI ερευνά νέα κυβερνοεπίθεση σε ομάδα Δημοκρατικών

Αποκάλυψη Reuters: Το FBI ερευνά νέα κυβερνοεπίθεση σε ομάδα Δημοκρατικών
Σύμφωνα με πηγές από το FBI στόχος των χάκερς ήταν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους χορηγούς
Νέα υπόθεση κυβερνοεπίθεση κατά του Δημοκρατικού Κόμματος ερευνά το FBI, όπως αποκαλύπτει το Reuters, επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενο η νέα υπόθεση να σχετίζεται με την προηγούμενη «επίθεση» στην Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος.
Η πρόσφατη επίθεση και η ενδεχόμενο εμπλοκή Ρώσων χάκερς δεν αποκλείεται να ενισχύσει όσα ακούγονται περί επιθυμίας της Μόσχας να αναμειχθεί στις αμερικανικές εκλογές για να βοηθήσει τον Donald Trump.
Ωστόσο, το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή του στην κυβερνοεπίθεση.
Όσον αφορά στη νέα υποκλοπή μπορεί να έγινε για να συγκεντρωθούν στοιχεία για τους χορηγούς, ανέφεραν την Πέμπτη (28/7) οι ίδιες πηγές στο reuters.
Δεν ήταν σαφές ποια δεδομένα κλάπηκαν, αν και συνήθως οι χορηηγοί συνήθως υποβάλλουν μια σειρά από προσωπικά δεδομένα, όπως ονόματα, διευθύνσεις e-mails και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας όταν κάνουν μια χορηγία.
Επίσης δεν ήταν σαφές αν οι πληροφορίες που εκλάπησαν έχει χρησιμοποιηθεί για το χακάρισμα άλλων συστημάτων.

Επιβεβαιώνει η Επιτροπή για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο (DCCC)

Στο μεταξύ, η DCCC επιβεβαίωσε πως υπήρξε στόχος ενός περιστατικού παραβίασης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που ήταν παρόμοιο με άλλες πρόσφατες επιθέσεις, όπως η κλοπή εγγράφων από την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.
Μάλιστα, σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι αντέδρασε αμέσως και ανέθεσε στην εταιρεία CrowdStrike να ερευνήσει την παραβίαση των συστημάτων της.
H έρευνα συνεχίζεται, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης