Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση 17 δημοσιογράφων – Κατηγορούνται ως "τρομοκράτες"

tags :
Τουρκία: Δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση 17 δημοσιογράφων – Κατηγορούνται ως
Από τους 21 δημοσιογράφους που προσήχθησαν ενώπιον του δικαστηρίου χθες, στους 17 απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι.
Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση 17 δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνται για σχέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Fetullah Gülen, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υποκινητή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή".
Σε βάρος των 17 δημοσιογράφων ασκήθηκε δίωξη ως μέλη "τρομοκρατικής οργάνωσης".
Από τους 21 δημοσιογράφους που προσήχθησαν ενώπιον του δικαστηρίου χθες, στους 17 απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που προφυλακίστηκαν είναι η πρώην βουλευτής Ναζλί Ιλιτζάκ, η οποία απολύθηκε από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah το 2013, διότι επέκρινε τους υπουργούς που ενεπλάκησαν σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς.
Ο Μπουλέντ Μουμάι, πρώην διευθυντής της εφημερίδας Hürriyet και πολύ γνωστός στον χώρο των τουρκικών ΜΜΕ, ήταν αντίθετα ανάμεσα στα πρόσωπα που αφέθηκαν ελεύθερα.
Τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ευρέων εκκαθαρίσεων που είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, που κλόνισε την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμο 130 και πλέον μέσων ενημέρωσης, ενώ έχουν εκδοθεί περίπου 90 εντάλματα σύλληψης σε βάρος δημοσιογράφων, μέτρα που επικρίνονται εντονότατα από μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης