Τελευταία Νέα
Διεθνή

YouGov: Υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο τo 53% των Σκωτσέζων παρά το Brexit

tags :
YouGov: Υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο τo 53% των Σκωτσέζων παρά το Brexit
Στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου το 62% των Σκωτσέζων είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, έναντι 38% που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από αυτήν.
Υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο τάσσεται το 53% των Σκωτσέζων, ενώ το 47% τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov, παρά το γεγονός ότι στο δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, η συντριπτική τους πλειοψηφία είχε αντιταχθεί.
Ακόμη και στην ερώτηση, εάν θα προτιμούσαν να παραμείνει η Σκωτία στην ΕΕ, αλλά να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο, το 46% των ερωτηθέντων απάντησε, ότι προτιμά την παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο και μόλις το 37% απάντησε ότι προτιμά η Σκωτία να γίνει ανεξάρτητο κράτος-μέλος της ΕΕ.
Σημειώνεται, ότι στο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου το 62% των Σκωτσέζων είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, έναντι μόλις του 38% που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από αυτήν.
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον είχε δηλώσει, ότι το αποτέλεσμα αυτό σήμαινε, ότι το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία τίθεται ξανά στην ημερήσια διάταξη, 2 χρόνια αφότου η πρόταση αυτή απορρίφθηκε σε δημοψήφισμα.
Μόλις την περασμένη Δευτέρα δε διεμήνυσε, ότι ξεκινά προετοιμασίες, για να τεθεί εκ νέου θέμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας, ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.
Για τη Μέι αποτελεί προτεραιότητα η παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, γι' αυτό όπως έχει πει, ότι πριν κινήσει τη διαδικασία του Άρθρου 50 για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με το διαζύγιο της Βρετανίας με την ΕΕ, θα εξασφαλίσει τη συναίνεση όλης της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης