Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Morgan Stanley προειδοποιεί τους επενδυτές για το δολάριο – Θα πέσει 5% τους προσεχείς μήνες

tags :
H Morgan Stanley προειδοποιεί τους επενδυτές για το δολάριο – Θα πέσει 5% τους προσεχείς μήνες
Όπως σημειώνει το Bloomberg, ήδη το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε 1,3% χθες Παρασκευή.
Την πτώση της συναλλαγματικής αξίας του δολαρίου κατά 5% τους επόμενους μήνες προβλέπει ο επικεφαλής στρατηγικής διεθνών συναλλαγών της Morgan Stanley, Hans Redeker, σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας, επικαλούμενος την μη αύξηση των επιτοκίων της Fed και την επιδείνωση των οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ.
Όπως επισημαίνει στο σημείωμά του ο κ. Redeker, οι δείκτες για την εγχώρια κατανάλωση στις ΗΠΑ δείχνουν ήδη σημάδια επιβράδυνσης τους επόμενους μήνες.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, ήδη το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε 1,3% χθες Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, ότι το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους το ΑΕΠ αυξήθηκε μόνο κατά 50% σε σχέση με τις προβλέψεις.

Γράφημα με την πορεία της συναλλαγματική ςαξίας του δολαρίου έως τώρα και την πρόβλεψη της Morgan Stanley


Η συναλλαγματική αξία του δολαρίου είχε αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των εικασιών ότι η Fed θα αύξανε τα επιτόκια τους επόμενους μήνες, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή.
Ωστόσο, οι ελπίδες διαψεύστηκαν την περασμένη Τετάρτη με την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια της, διατηρώντας μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι traders παραγώγων στοιχηματίζουν πλέον μια πιθανότητα περίπου 1/3 για αύξηση των επιτοκίων φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης