Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs καλείται για εξηγήσεις από τις αρχές των ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Μαλαισίας

tags :
Η Goldman Sachs καλείται για εξηγήσεις από τις αρχές των ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Μαλαισίας
Στην Goldman Sachs εστάλησαν κλητεύσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Οι αμερικανικές αρχές έχουν εκδώσει κλητεύσεις για στελέχη της Goldman Sachs, σύμφωνα με την Wall Street Journal, σχετικά με την εμπλοκή της τράπεζας στο σκάνδαλο που έπληξε το κρατικό ταμείο της Μαλαισίας 1MDB.
Συγκεκριμένα, στην Goldman Sachs εστάλησαν κλητεύσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Οι αρχές σύμφωνα με το δημοσίευμα θέλουν επίσης να πάρουν καταθέσεις από νυν και πρώην υπαλλήλους της επενδυτικής τράπεζας για το θέμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με το Reuters, τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά και η Goldman Sachs αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Το 1MDB το οποίο ιδρύθηκε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Najib Razak το 2009, αποτελεί αντικείμενο έρευνας για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε τουλάχιστον έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Σιγκαπούρη και την Ελβετία.
Ο Najib Razak από την πλευρά του αρνείται σταθερά οποιαδήποτε εμπλοκή σε αδίκημα.
Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν, αν η Goldman Sachs παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο, μετά την διαπίστωση της υπόθεσης εξαιτίας μίας αποτυχημένης απόπειρας συναλλαγής στη Μαλαισία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης