Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier: Δεν θα επιτρέψουμε να μεταφερθούν στη Γερμανία τα εσωτερικά της Τουρκίας

tags :
Steinmeier: Δεν θα επιτρέψουμε να μεταφερθούν στη Γερμανία τα εσωτερικά της Τουρκίας
"Δεν γίνεται να μεταφέρονται οι εσωτερικές εντάσεις της Τουρκίας στη Γερμανία και να εκφοβίζονται όσοι έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις" τόνισε ο Steinmeier.
Σαφές μήνυμα ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει προσπάθειες εκφοβισμού των διαφορετικά σκεπτόμενων, απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Frank-Walter Steinmeier, αναφερόμενος στη συγκέντρωση οπαδών του Προέδρου της Τουρκίας στην Κολωνία την Κυριακή (31/7), στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος 15.000-30.000 Τούρκοι.
Στη συγκέντρωση ενδέχεται μάλιστα να πάρουν μέρος και μέλη της Τουρκικής κυβέρνησης.
Επί ποδός θα βρίσκονται 2.300 αστυνομικοί, δεδομένου ότι την ίδια μέρα θα γίνουν και τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών οργανώσεων και νεολαιών γερμανικών κομμάτων.
Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung τόνισε, ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει προσπάθειες εκφοβισμού των διαφορετικά σκεπτόμενων.
"Δεν γίνεται να μεταφέρονται οι εσωτερικές εντάσεις της Τουρκίας στη Γερμανία και να εκφοβίζονται όσοι έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις" τόνισε ο Steinmeier και πρόσθεσε ότι "στη Γερμανία δεν έχουν θέση αυτά και δεν θα το επιτρέψουμε".
Ο συμπρόεδρος των πρασίνων Cem Özdemir επέκρινε σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του ομίλου Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost κ.α.) τις μαζικές προσπάθειες εκφοβισμού των αντιπάλων του Erdogan.
"Βιώνουμε στη χώρα μας ένα κυνηγητό των αντιπολιτευόμενων Τούρκων" είπε και πρόσθεσε ότι "υποστηρικτές του Erdogan που εκφοβίζουν τους άλλους, πρέπει να τιμωρηθούν με την μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα που προβλέπουν οι νόμοι".
Ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Sigmar Gabriel έγραψε στα γερμανικά και τα τουρκικά στη σελίδα του στο facebook, ότι κατά τη γνώμη του η Τουρκία είναι βαθιά διχασμένη.
"Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν, ώστε να μην επεκταθεί αυτός ο κοινωνικός διχασμός και στην Γερμανία" ανέφερε και πρόσθεσε:
"Η παράκλησή μου είναι η εξής:
Συμπεριφερθείτε στους έχοντες διαφορετικές απόψεις με σεβασμό.
Ακόμα και θεμελιώδεις διαφορές απόψεων δεν επιτρέπεται να μας διχάσουν.
Η Γερμανία πρέπει να είναι η πατρίδα όλων όσοι ζουν εδώ".
Η Ένωση Ευρωπαίων - Τούρκων Δημοκρατών (UETD) η οποία διοργανώνει τη συγκέντρωση υπέρ του Erdogan στην Κολωνία υποστηρίζει ότι "πρέπει να πει για ποια δημοκρατία κατεβαίνει στους δρόμους, αν θέλει να λαμβάνεται στα σοβαρά υπόψη στη Γερμανία".
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφερόμενη στην UETD γράφει, ότι "πρέπει να αντιταχθεί στις επιθέσεις κατά της ελευθερίας του τύπου και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης από τον Erdogan, διαφορετικά το ναι της στη δημοκρατία δεν είναι ειλικρινές και στην πραγματικότητα είναι ένα ναι στην Ερντοκρατία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης