Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Κρυπτογραφημένα μηνύματα προσώπων που ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος υπέκλεψαν οι αρχές

Τουρκία: Κρυπτογραφημένα μηνύματα προσώπων που ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος υπέκλεψαν οι αρχές
Τι ανέφερε ένας Τούρκος αξιωματούχος
Έναν και πλέον χρόνο πριν από την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος οι τουρκικές αρχές άρχισαν να παρακολουθούν ς τις επικοινωνίες που αντάλλασσαν μέσω μιας υπηρεσίας κρυπτογραφημένων μηνυμάτων οι υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Fethullah Gulen, όπως αποκάλυψε ένας Τούρκος αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα κατηγορεί τον Fethullah Gulen ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης την 15η Ιουλίου.
Όπως ανέφερε ο τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίαςάρχισαν να αποκρυπτογραφούν αυτά τα μηνύματα που αντάλλασαν τα πρόσωπα που παρακολουθούσαν μέσω της εφαρμογής ByLock από τον Μάιο του περασμένου έτους.
Μάλιστα, κατά τον ίδιο, η παρακολούθηση βοήθησε τις αρχές να γνωρίζουν τα ονόματα των 40.000 συμπαθούντων του ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, εκ των οποίων 600 υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί.
Όπως σημείωσε, «ένας μεγάλος αριθμός προσώπων αναγνωρίστηκε χάρη στο Bylock τα οποία είχαν άμεση εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος».
Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, οι υποστηρικτές του Gulen συνήθιζαν να επικοινωνούν μέσω των συστημάτων ασφαλούς ανταλλαγής μηνυμάτων από το 2013 και άρχισαν να χρησιμοποιούν το ByLock το 2014.
Πρόσθεσε πως «τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το Bylock μας επέτρεψαν να σχεδιάσουμε ένα διάγραμμα του δικτύου τους, τουλάχιστον ένα μεγάλο τμήμα αυτού. Άλλαξαν μέσο επικοινωνίας όταν κατάλαβαν ότι το ByLock δεν ήταν πλέον ασφαλές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης