Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι ζητά η ΕΕ

Την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι ζητά η ΕΕ
«Η ΕΕ καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας και τους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς που θέτουν ακόμη περισσότερο σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Σύρων»
Την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών στο Χαλέπι της Συρίας ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω ανακοίνωσης της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματία, Federica Mogherini.
Όπως ανέφερε η κ.Mogherini, οι χώρες του μπλοκ αξιώνουν το να επιτραπεί η είσοδος στις ιατρικές διακομιδές, να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να αποκατασταθούν βασικές υποδομές υδροδότησης και ηλεκτροδότησης της πόλης.
«Η ΕΕ καταδικάζει σθεναρά την κλιμάκωση της βίας και τους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς που θέτουν ακόμη περισσότερο σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Σύρων.
Πρωταρχική ευθύνη του συριακού καθεστώτος είναι να προστατεύει τον άμαχο πληθυσμό», υποστήριξε, κατηγορώντας τον Πρόεδρο Bashar al-Assad για «υπερβολικές και δυσανάλογες επιθέσεις».
Υπενθυμίζεται ότι στο Χαλέπι, το πρώην οικονομικό κέντρο της Μέσης Ανατολής, λαμβάνουν χώρα εδώ και μήνες σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες που βρίσκονται στην πόλη και τις συριακές – ρωσικές δυνάμεις.
Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα προανήγγειλες 48ωρη εκεχειρία στο Χαλέπι, διευκρινίζοντας πως θα ισχύσει την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να γίνεται σαφές το ποια μέρα.
Η απόφαση της Μόσχας έρχεται μετά από απανωτές εκκλήσεις του ΟΗΕ και λοιπών ΜΚΟ που θέλουν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που βρίσκονται στο εσωτερικό της πόλης.
Εμείς να θυμίσουμε ωστόσο πως η καθημερινή τρίωρη (10:00 – 13:00) παύση του πυρός που επιβλήθηκε στην πόλη από συριακές και ρωσικές δυνάμεις (πολεμούν από κοινού τους αντάρτες) πριν από λίγες εβδομάδες, παραβιάστηκε την πρώτη κιόλας μέρα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης