Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμα ένα πρόβλημα για τη Βρετανία - Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ η μετανάστευση - Πιέσεις δέχεται η May

Ακόμα ένα πρόβλημα για τη Βρετανία - Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ η μετανάστευση - Πιέσεις δέχεται η May
Εντείνονται οι πιέσεις στη Theresa May για να συμπεριλάβει τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας εργαζομένων σε συμφωνία με την ΕΕ
Αυξάνονται οι πιέσεις προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May προκειμένου να συμπεριλάβει τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων σε μια συμφωνία με την ΕΕ μετά το Brexit.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η καθαρή μετανάστευση προς το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε κοντά στα επίπεδα ρεκόρ κατά τους 12 μήνες μέχρι το Μάρτιο του 2016.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων που φθάνουν στη Βρετανία για να ζήσουν ή να σπουδάσουν για τουλάχιστον ένα έτος μείον εκείνους που εγκαταλείπουν της χώρα ανήλθαν σε 327.000 άτομα, όπως δήλωσε σήμερα (25/8/2016) το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών στο Λονδίνο.
Η ελεύθερη κυκλοφορία αναμένεται να είναι ένα σημαντικό σημείο τριβής στις συνομιλίες με την ΕΕ για μια συμφωνία σχετικά με το εμπόριο από τη στιγμή που η May θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Επισημαίνεται ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να σεβαστεί την επιθυμία των Βρετανών ψηφοφόρων για τον περιορισμό της μετανάστευσης από την ΕΕ, όπως αποδεικνύεται στην ψηφοφορία Brexit επιδιώκοντας παράλληλα να διατηρήσει τη μέγιστη πρόσβαση στην ενιαία αγορά του μπλοκ.
Στον αντίποδα, όμως, οι ηγέτες της ΕΕ υποστηρίζουν ότι η May δεν μπορεί να πλήρη πρόσβαση χωρίς πλήρη ελευθερία κινήσεων.

Η είσοδος ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης