Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Αδύνατο να επιτρέψει η ΕΕ ταξίδια χωρίς βίζα στους Τούρκους – Να τεθεί εκτός Schengen η Ελλάδα

tags :
Orban: Αδύνατο να επιτρέψει η ΕΕ ταξίδια χωρίς βίζα στους Τούρκους – Να τεθεί εκτός Schengen η Ελλάδα
Ο Orban άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο στην ελεύθερη μετακίνηση Τούρκων πολιτών, καθώς απαιτείται η ομοφωνία των κρατών-μελών
Αδύνατο να επιτραπεί από την ΕΕ στους Τούρκους υπηκόους να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orbán, ο οποίος δηλώνει προκλητικά, ότι "πρέπει να πετάξουν την Ελλάδα έξω από τη ζώνη Schengen", επειδή όπως υποστηρίζει ο ίδιος η Ελλάδα έχει αποτύχει σε μεγάλο βαθμό στις υποχρεώσεις της.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de S. Paulo και ερωτηθείς σχετικά με την δέσμευση της ΕΕ να επιτρέψει στους Τούρκους πολίτες να ταξιδεύουν χωρίς βίζα, είπε ότι "οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι σε θέση να κρατήσουν την υπόσχεση τους στην Τουρκία".
Μάλιστα, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο σε μία τέτοια απόφαση, καθώς απαιτείται η ομοφωνία των κρατών-μελών.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υλοποιήσει ο Τούρκος Πρόεδρος την απειλή του, ότι "θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες", ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι δεν ανησυχεί για τις απειλές της Άγκυρας.
"Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να δώσει συνέχεια στο θέμα των απειλών αυτών, διότι τα Ουγγρικά σύνορα είναι επίσης η είσοδος στην Ευρώπη και προστατεύουμε τα σύνορά μας 100%", είπε χαρακτηριστικά.
Τα Ουγγρικά σύνορα είναι η μόνη περιφερειακή είσοδο στη ζώνη Schengen, καθώς η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν είναι ακόμη μέλη της και η Ελλάδα που είναι, σύμφωνα με τον Orban έχει αποτύχει σε μεγάλο βαθμό τις υποχρεώσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης