Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carville (πρώην συνεργάτης Bill Clinton): Ο Trump δεν ξέρει τίποτα από εξωτερική πολιτική

Carville (πρώην συνεργάτης Bill Clinton): Ο Trump δεν ξέρει τίποτα από εξωτερική πολιτική
Ο πρώην διευθυντής της εκστρατείας του Bill Clinton άσκησε σκληρή κριτική στον Donald Trump
Σκληρή κριτική στον Donald Trump και τις γνώσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής άσκησε ο James Carville πρώην διευθυντής της εκστρατείας του Bill Clinton.
Ειδικότερα, σε μια συνέντευξη του στο Business Insider, ο Carville αν και στο παρελθόν έχει διαφωνήσει με άλλους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους (όπως ο Sen. John McCain και ο Mitt Romney) ήταν πολύ πιο έμπειροι στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ απ' ό,τι ο Trump.
«Θα λέγαμε στη Λουιζιάνα ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα (σσ. η ακριβής έκφραση που χρησιμοποίησε ο Carville ήταν «jack s---») είπε ο ίδιος αναφερόμενος στον Trump.
«Υπάρχει κάποια στοιχειώδη γνώση που θα πρέπει έχεις σε οποιοδήποτε θέμα στην πολιτική, πόσο μάλλον ο πρόεδρος των ΗΠΑ» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Carville επέκρινε τόσο την προειδοποίηση του Trump ότι θα αρχίσει εμπορικό πόλεμο με την Κίνα όσο και την πρόταση του ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν το ΝΑΤΟ εάν δεν είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.
Το στρατόπεδο του Clinton αλλά και οι σύμμαχοι τους έχουν πολλές φορές προσπαθήσει να θέσουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του Trump να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις εξωτερικές σχέσεις των ΗΠΑ.
Επισημαίνεται ότι νωρίτερα τον Αύγουστο, το επιτελείο της Clinton είχε παρουσιάσει μια επιστολή την οποία υπέγραφαν Ρεμπουμπλικανοί ειδικοί για την εξωτερική πολιτική και οι οποίοι κατήγγειλαν τις πολιτικές του Trump αλλά και τις θετικές δηλώσεις του για τη Ρωσία.
Στον αντίποδα, ο Trump ως απάντηση είχε κατηγορήσει την Clinton αλλά και την κυβέρνηση του Obama ότι αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τις ταραχές στη Συρία, που οδήγησαν στην άνοδο του ISIS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης