Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin έδωσε εντολή για στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ η Merkel κατηγορεί τη Ρωσία για την Ουκρανία

tags :
Ο Putin έδωσε εντολή για στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ η Merkel κατηγορεί τη Ρωσία για την Ουκρανία
Τα στρατεύματα των στρατιωτικών τομέων του Νότου, της Δύσης και του Κέντρου, ο στόλος του Βορρά, οι αεροπορικές δυνάμεις και τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu
Εντολή για στρατιωτικές ασκήσεις έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel τον κατηγόρησε ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην Ουκρανία και ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί τα κράτη μέλη κατά την επίθεση.
Οι ασκήσεις που λαμβάνουν χώρα έχουν στόχο να υπερασπιστούν τα συμφέρονταν της Ρωσικής Ομοσπονδίας εν μέσω των αυξανόμενων απειλών για την ασφάλεια της δήλωσε σήμερα (25/8/2016) ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, δήλωσε σήμερα (25/8/2016) ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στρατεύματα των στρατιωτικών τομέων του Νότου, της Δύσης και του Κέντρου, ο στόλος του Βορρά, οι αεροπορικές δυνάμεις και τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.
Σημειώνεται ότι οι εν λόγω στρατιωτικοί τομείς περιλαμβάνουν τις περιοχές των συνόρων με την Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής, την Κριμαία και τεράστιες περιοχές που εκτείνονται από τα Ουράλια έως την κεντρική Σιβηρία.
Ενώ η Γερμανία θέλει μια «εποικοδομητική σχέση» με τη Ρωσία, «πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα» των ενεργειών της στην προσάρτηση της Κριμαίας και την υποστήριξη των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, είχε δηλώσει νωρίτερα η Merkel.
Τα μέλη του ΝΑΤΟ θα είναι ενωμένα εναντίον τυχόν απειλών και έχουν δεσμευτεί να προστατεύει το έθνος της Βαλτικής που συνορεύει με τη Ρωσία, είπε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης